Έργα για αντιπλημμυρική θωράκιση της Μαγνησίας

Επεμβάσεις στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού από την Περιφερειακή Ενότητα

Με το έργο «Συντήρηση Οδικού Ηλεκτροφωτισμού Ν. Μαγνησίας» που υλοποιείται με σύμβαση ύψους 179.400 €, ολοκληρώθηκαν την τρέχουσα περίοδο οι εργασίες αποκατάστασης του οδοφωτισμού σε σημεία του οδικού δικτύου Μαγνησίας, όπου είχε διαπιστωθεί εκτεταμένη κλοπή καλωδίων ηλεκτροφωτισμού.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αντικαταστάθηκαν περίπου 10 χιλιόμετρα καλώδιο στα τμήματα: α) Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας από τον κόμβο του Περιφερειακού έως τον κόμβο Βελεστίνου (ΠΑΘΕ), β) στον κόμβο της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής και γ) στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων στους κόμβους στις θέσεις Κόκκινος και Μάραθος.

Επίσης, έγινε αντικατάσταση των λαμπτήρων και των λοιπών φθαρμένων στοιχείων κάθε ιστού οδοφωτισμού. Συγκεκριμένα, αντικαταστάθηκαν περίπου 230 λαμπτήρες, 100 φωτιστικά σώματα και 85 καπάκια φωτιστικών σωμάτων. Επιπλέον, έγινε αποκατάσταση του φθαρμένου ή ελλιπούς εξοπλισμού σε 17 ηλεκτρολογικούς πίνακες τύπου πίλλαρ, οι οποίοι υποστηρίζουν το δίκτυο οδοφωτισμού.

Τέλος, τα φρεάτια στις βάσεις των πυλώνων σκεπάστηκαν με σκυρόδεμα, για μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι κλοπής. Σήμερα, ο οδοφωτισμός στα τμήματα του δικτύου που αναφέρονται παραπάνω είναι σε πλήρη και σωστή λειτουργία.

Καθαρισμός ρεμάτων
Ακόμη, με εντατικούς ρυθμούς ολοκληρώνεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων των ΠΕΜ&Σ και ο καθαρισμός των ρεμάτων, έργο καίριας σημασίας στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας. Πιο συγκεκριμένα με το έργο «Καθαρισμός ποταμών Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων», προϋπολογισμού τρέχουσας σύμβασης 49.000 €, καθαρίσθηκαν έως τώρα η τάφρος Σαρακηνού, από τον Κραυσίδωνα τα τμήματα ΚΤΕΛ – Παπαδιαμάντη, Παπαδιαμάντη – Ειρήνης, Ειρήνης- Αναπαύσεως, Αναπαύσεως – Γ.Δήμου, Γ.Δήμου – Λοξή Γέφυρα Περ/κης, Λοξή Γέφυρα Περ/κής – Περιφερειακός, Περιφερειακός – Μεγάλος Αναβαθμός, Μεγάλος Αναβαθμός – Αγία Παρασκευή, καθώς και η γέφυρα στην Αγχίαλο.

Για την ολοκλήρωση των παραπάνω τεχνικών εργασιών η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε: «με την ολοκλήρωση των έργων αυτών ανταποκρινόμαστε σε ελλείψεις που παρουσίαζε το οδικό δίκτυο ως προς τον ηλεκτροφωτισμό εξαιτίας δυστυχώς των εκτεταμένων φαινομένων κλοπής, ενώ από την άλλη η διαρκής έγνοια μας στο θέμα του καθαρισμού των ρεμάτων ενισχύει την αντιπλημμυρική προστασία της Μαγνησίας. Τα έργα αυτά δε, όσο αυτονόητα κι αν θεωρούνται, συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.