«Κάρβουνο» δασική έκταση και σιτοκαλαμιές εκατοντάδων στρεμμάτων στον Αλμυρό

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις 10.30 το βράδυ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 10.30 το βράδυ, άλλη μια μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στα όρια των νομών Μαγνησίας και Λάρισας και, λόγω του αέρα έφτασε μέχρι έξω από την Πέρδικα Αλμυρού, ενώ στην Πυροσβεστική σήμανε για άλλη μια φορά συναγερμός και αντιμετωπίστηκε με επίγεια να εναέρια μέσα πυρόσβεσης.
Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 16.50 το απόγευμα σε έκταση με σιτοκαλαμιές, στη θέση Γκοτζαλάκα (όρια Μαγνησίας – Λάρισας) και η οποία επεκτάθηκε, λόγω του αέρα και έφτασε στο ύψος της Πέρδικας.
Επί τόπου πήγε δύναμη οκτώ οχημάτων και 20 πυροσβεστών, από τον Αλμυρό, το Βόλο, τις Σοφάδες και τη Λάρισα (πήγε και πεζοπόρο τμήμα αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει), ενώ χρειάστηκε να γίνουν ρίψεις νερού από αεροσκάφη Canadair, ώστε να μην ξεφύγει πολύ το πύρινο μέτωπο. Στο διάβα της η φωτιά άφησε καμένες σιτοκαλαμιές και πουρνάρια. Τις δυνάμεις πυρόσβεσης στην πυρκαγιά, συντόνισαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής τη Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχοι Χαράλαμπος Πόζογλου και Άγγελος Κυρίτσης.
Η φωτιά τέθηκε υπόμερικό έλεγχο στις 10.30 τη νύχτα με απολογισμό καμένη δασική έκξταση (πουρνάρια) σε 50 στρέμματα, χορτολιβαδική έκταση σε 100 στρέμματα και σιτοκαλαμιές σε περίπου 500 στρέμματα.

Μια δεύτερη φωτιά ξέσπασε στις 17.45 το απόγευμα στο Μικρό Περιβολάκι και επί τόπου πήγε ένα όχημα και δύο πυροσβέστες από την υπηρεσία της Βιομηχανικής Περιοχής. Η φωτιά ξέσπασε σε έκταση με υπολείμματα καλλιεργειών και τέθηκε υπό έλεγχο, αφού έκαψε σιτοκαλαμιές σε έκταση 30 στρεμμάτων περίπου.

Τέλος, μια τρίτη πυρκαγιά ξέσπασε στην Κοκκίνα, στις 18.10 και επί τόπου πήγαν τρία οχήματα με πέντε πυροσβέστες της ΒΙ.ΠΕ., που την έθεσαν υπό έλεγχο και νωρίς το βράδυ την κατάσβεσαν, αφού έκαψε πουρνάρια σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.