Καταγγελίες για ακριβότερη βενζίνη στη Μαγνησία

Οδηγίες και συμβουλές της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Μαγνησίας

Δύο τηλεφωνικές καταγγελίες έγιναν στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, για τιμές βενζίνης που είναι υψηλότερες απ’ αυτές που αναγράφονται στο Παρατηρητήριο Τιμών και για ποσότητες μικρότερες από το προβλεπόμενο, έγιναν στην Υπηρεσία.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, δήλωσε ότι στο πλαίσιο της προστασίας των καταναλωτών, η υπηρεσία εφιστά την προσοχή για παραβάσεις που δεν υπόκεινται για αγορανομικούς ελέγχους και αφορούν την τιμή και την ποσότητα καυσίμων που προμηθεύονται οι καταναλωτές από τους πρατηριούχους. Όπως ανέφερε, οι καταγγελίες αφορούν, υψηλότερη τιμή, κατά μερικά λεπτά του Ευρώ, απ’ αυτές που αναγράφονται στο Παρατηρητήριο Τιμών.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της υπηρεσίας, με αφορμή αναφορές πολιτών που έχουν περιέλθει στην Υπηρεσία μας σχετικά με ελλιπείς παραδόσεις υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζίνης αμόλυβδης, επισημαίνουμε τα εξής:

Κατά τον ανεφοδιασμό των οχημάτων με υγρά καύσιμα, πρέπει οι καταναλωτές να βρίσκονται εκτός του οχήματος του και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο είδος καυσίμου, την ποσότητα και την τιμή.
Πιο συγκεκριμένα:
α) Να ζητούν με σαφήνεια από τον πρατηριούχο το είδος του καυσίμου με το οποίο επιθυμούν να γεμίσουν το ρεζερβουάρ των οχημάτων τους, π.χ. “βενζίνη αμόλυβδη”, “βενζίνη σούπερ αμόλυβδη” και όχι απλά “βενζίνη”.
β) Μετά την αφαίρεση του ακροσωληνίου (πιστόλι) της αντλίας από την θέση του και πριν την τοποθέτησή του στο ρεζερβουάρ του οχήματος τους, θα πρέπει να ελέγχουν στην οθόνη της αντλίας ότι οι ενδείξεις της ποσότητας (λίτρα) και της αξίας (ευρώ) είναι μηδενικές.

γ) Να ελέγχουν εάν η τιμή λιανικής πώλησης ανά λίτρο του καυσίμου με το οποίο ανεφοδιάζουν το όχημά τους, όπως αυτή είναι αναρτημένη στη μεγάλη πινακίδα, είναι σύμφωνη με την τιμή λιανικής πώλησης ανά λίτρο που εμφανίζεται στην οθόνη της αντλίας. Εάν αυτές οι τιμές δεν είναι σύμφωνες θα πρέπει να διακόπτουν άμεσα τον ανεφοδιασμό.
δ) Να ζητούν από τον πρατηριούχο την απόδειξη που εκδίδεται και να ελέγχουν επί τόπου το είδος καυσίμου, την ποσότητα και την τιμή λιανικής πώλησης που αναγράφονται σε αυτήν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.