Κατανομή ποσοστώσεων αγελαδινού γάλακτος

Από το Εθνικό Απόθεμα για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους αγελαδοτρόφους της περιοχής ότι μέχρι 16/01/2015 δύνανται σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2283/156326/09-12-2014(ΦΕΚ 3395/17-12-2014) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να υποβάλουν αίτηση-δήλωση χορήγησης ποσόστωσης αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα.

« Οι εν δυνάμει δικαιούχοι ποσόστωσης αγελαδινού γάλακτος μπορεί να είναι:
α) γεωργοί που κατά το προηγούμενο έτος (2014), υπέβαλαν αίτημα ένταξης σε τυχόν επενδυτικά ή αναπτυξιακά προγράμματα (π.χ. πρόγραμμα εγκατάστασης Νέων Γεωργών) και μόνο εφόσον καλύπτουν τις λοιπές προϋποθέσεις ένταξης στο σχετικό πρόγραμμα και μέσω του επενδυτικού τους σχεδίου προβλέπεται δραστηριότητα παραγωγής τουλάχιστον 70 τόνων αγελαδινού γάλακτος ανά γαλακτοκομικό έτος
β) γεωργοί νεοεισερχόμενοι στον τομέα της γαλακτοπαραγωγής, μετά από πιστοποίηση από τον ΕΛΓΟΔ ύπαρξης της εκμετάλλευσης τους και εφόσον αυτή δεν προέρχεται από διαχωρισμό κοινής εκμετάλλευσης
Και στις δύο περιπτώσεις οι αιτήσεις-δηλώσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από βεβαίωση της Υπηρεσίας μας ή της αρμόδιας για την αξιολόγηση του επενδυτικού σχεδίου αρχής.

Αιτήσεις-δηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται είτε απευθείας στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Κηφισίας 33, ΤΚ:54248, Θεσσαλονίκη) , είτε μέσω των περιφερειακών υπηρεσιών εποπτείας γάλακτος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, είτε μέσω της Υπηρεσίας μας.
Οι τελικές καταστάσεις των κτηνοτρόφων που θα δικαιωθούν ποσόστωσης αγελαδινού γάλακτος με ανάλογη κατανομή από το εθνικό απόθεμα, θα αναρτηθούν στα γραφεία του ΕΛΓΟΔ και στη Διεύθυνση μας για διάστημα 10 ημερών, κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης. Οι ενστάσεις θα υποβάλλονται στον ΕΛΓΟΔ μέσω της Υπηρεσίας μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.