« Κενές και αδιάθετες κατοικίες που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μαυρουδή Βορίδη:

Κύριε Υπουργέ,
Όπως έχω ενημερωθεί από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο συγκρότημα των κατοικιών του Αγίου Νεκταρίου της Νέας Ιωνίας Βόλου, υπάρχουν κενές κατοικίες οι οποίες ανήκουν στο Υπουργείο σας. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα αυτό, είχε κατασκευασθεί ως κοινό πρόγραμμα του ΟΕΚ με το (τότε) Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, που εφάρμοζε πρόγραμμα λαϊκής στέγης. Και ενώ οι κατοικίες που ανήκαν στον ΟΕΚ έχουν όλες παραχωρηθεί σε δικαιούχους, παραμένουν κενές και αδιάθετες αρκετές κατοικίες που ανήκουν στο Υπουργείο σας.

Επειδή, μέσα στη μεγάλη κρίση που βιώνει η χώρα μας και ιδιαίτερα ο Βόλος στον οποίο η ανεργία αγγίζει το 40% και οι άστεγοι αυξάνονται μέρα με τη μέρα, είναι αδιανόητο να παραμένει κενή και αδιάθετη έστω και μία κατοικία, σε οποιοδήποτε Υπουργείο και να ανήκει
ερωτάσθε κ. Υπουργέ
1.Γιατί παραμένουν μέχρι σήμερα κενές και αδιάθετες οι συγκεκριμένες κατοικίες που ανήκουν στο Υπουργείο σας;
2.Υπάρχει προγραμματισμός για τη διάθεσή τους; και αν ναι ποιος είναι;

Τροπολογία – προσθήκη για την ένταξη των θαλασσαιμικών χημικών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας
Τροπολογία για την ένταξη των θαλασσαιμικών χημικών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κατέθεσε ο Πάρις Μουτσινάς μαζί με άλλους τέσσερις βουλευτές – μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας».
Όπως αναφέρεται και στη αιτιολογική έκθεση, που συνοδεύει το κείμενο της τροπολογίας, με τη ρύθμιση αυτή δίνεται η δυνατότητα στην ευπαθή κοινωνική ομάδα των θαλασσαιμικών χημικών να τύχουν της συμπαράστασης της Πολιτείας ανάλογα με τα τυπικά τους προσόντα.
Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται για τη διάταξη της παρ.1 του άρθρου 15 του Ν. 2920/2001 (ΦΕΚ 131 Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, να εφαρμόζεται και για το διορισμό, σε προσωρινή και προσωποπαγή θέση της ειδικότητας των χημικών αποφοίτων όλων των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας, Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ε., οι οποίοι νοσούν από τις προαναφερόμενες στις περιπτώσεις της παραγράφου ασθένειες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.