Τρεις παράνομοι πωλητές εγκατέλειψαν τα προϊόντα τους στη λαϊκή αγορά οπωρολαχανικών για να αποφύγουν έλεγχο σήμερα, ενώ σε μια περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο για παραεμπόριο, ύψους 5.000 €.
Οι έλεγχοι έγιναν από Κλιμάκιο Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, συνεπικουρούμενα από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), στο χώρο της λαϊκής αγοράς και γύρω απ’ αυτή.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών και σε τέσσερις περιπτώσεις, το κλιμάκιο κατάσχεσε και κατέστρεψε πληθώρα προϊόντων (δερμάτινα είδη, γυαλιά, αναπτήρες, ομπρέλες, μπαταρίες, φακούς κλπ), με τη διαδικασία που ορίζεται από τη Νομοθεσία.
Τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν με απόρριψή τους σε φορτηγό – απορριμματοφόρο, το οποίο διέθεσε για το σκοπό αυτό η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και συνέδραμε το κλιμάκιο στη διάρκεια των ελέγχων.
Στη μία εκ των τεσσάρων περιπτώσεων (στις υπόλοιπες τρεις οι κάτοχοι των κατασχεθέντων – καταστραφέντων προϊόντων τα είχαν εγκαταλείψει σε σημεία εντός και παραπλεύρως της Λαϊκής Αγοράς), επιβλήθηκε στον παραβάτη επί τόπου, με σχετική έκθεση βεβαίωσης παράβασης, το προβλεπόμενο από την κείμενη Νομοθεσία διοικητικό πρόστιμο των 5.000 €, για έλλειψη άδειας.






























