Μέχρι τα μέσα Ιουνίου η απόφαση για τα έργα ΕΣΠΑ στα Νοσοκομεία

Στη συγκρότηση τετραμελών επιτροπών εκπροσώπων των έργων ΕΣΠΑ προχωρούν άμεσα τα πέντε Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, ώστε σε διάστημα 10-15 ημερών να καταθέσουν τις τελικές τους προτάσεις για τα έργα που θα εντάξουν στο νέο ΕΣΠΑ, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα για το θέμα στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας, παρουσία των διοικήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Στη συνάντηση ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, επανέλαβε ότι από το ΕΣΠΑ 2014-2020, θα διατεθεί στον τομέα της υγείας ποσό 7 εκ. €, εκ των οποίων 1,5 εκ. € θα διατεθούν για ολοκλήρωση έργων που δεν ολοκληρώθηκαν από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 5,5 εκ. € περίπου, στα νέα έργα και για τα πέντε Νοσοκομεία.

Ο διοικητής της ΥΠΕ ζήτησε από τους εκπροσώπους των πέντε Νοσοκομείων τα κριτήρια για την επιλογή ενός έργου να είναι η αναγκαιότητα, η ωφελιμότητα, η υλοποίηση, η δυνατότητα στήριξης και η λειτουργικότητα, ώστε να έχει πιθανότητες να υλοποιηθεί.

Οι επιτροπές που θα συγκροτηθούν θα κάνουν τις προτάσεις τους προς τον κ. Αντωνίου, που στη συνέχεια θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας στο υπουργείο Υγείας, που με τη σειρά του αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση, ώστε οι φάκελοι των έργων να κατατεθούν στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για να προχωρήσει η υλοποίησή τους.

Αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την προμήθεια αιμοδυναμικού στεφανιογράφου – ecostress για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, από το νέο πρόγραμμα, τότε, αναλογικά με τα χρήματα, το νοσηλευτικό ίδρυμα του Βόλου αναμένεται να εντάξει ένα ακόμη έργο, που θα αποφασιστεί ποιο θα είναι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.