Μεγάλη η… «διαρροή» μαθητών της Γ’ Λυκείου

Σε φροντιστήρια, σε βάρος των μαθημάτων! Το ποσοστό απουσιών σχεδόν τετραπλασιάζεται

Μεγάλη είναι η «διαρροή» μαθητών της Γ’ τάξης του Λυκείου από τα σχολεία τους για τα πρωινά φροντιστήρια, ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων και, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν καθηγητές, τον προηγούμενο μήνα στα Γενικά Λύκεια το ποσοστό των μαθητών που δεν πήγαιναν στα μαθήματά τους σχεδόν τετραπλασιάστηκε, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
Πρόκειται για σημαντικό πρόβλημα, που απασχολεί εδώ και σειρά χρόνων την εκπαιδευτική κοινότητα και έχει αναφερθεί τόσο στο συνδικαλιστικό όργανο της ΕΛΜΕ, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, που πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να κρατήσει τους μαθητές στα σχολεία.

Διασταυρωμένες πληροφορίες, αναφέρουν ότι από τα ποσοστά που συγκέντρωσαν καθηγητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) της Μαγνησίας, ενώ το ποσοστό απουσιών της Γ’ Λυκείου στο διάστημα Σεπτεμβρίου – αρχές Απριλίου, κυμαινόταν στις περίπου 14%, που είναι σχετικά υψηλό, από τα μέσα Απριλίου «σκαρφάλωσε» στο 43%!
Εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι η διαρροή αυτή οφείλεται στα πρωινά φροντιστήρια που κάνουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών, που από την ερχόμενη Δευτέρα, μπαίνουν στην «κούρσα» των εξετάσεων και η προσπάθειά τους φτάνει στο αποκορύφωμα για να γράψουν όσο το δυνατόν καλύτερα και να συγκεντρώσουν υψηλή βαθμολογία.
Αντίθετα το ποσοστό «διαρροής» από τα μαθήματα μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) κυμαίνεται σε πιο «λογικά» επίπεδα και από το 14%, τον περασμένο μήνα ανήλθε στο 18%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.