Μεγάλη καθυστέρηση για την εκμίσθωση ακτών

Επισημαίνει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, τονίζοντας τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκμίσθωση ακτών, ενώ η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει.
Η ερώτηση έχει ως εξής: «Δυνάμει της υπ’ αριθμ. ΔΔΠ0005159/586Β΄ΕΞ2015/7-4-2015 Κ.Υ.Α. για την παραχώρηση των ακτών σε ιδιώτες από τους Ο.Τ.Α. και την τροποποίηση αυτής με την υπ’ αριθμ. ΔΔΠ0006856/728ΒΕΞ2015/12-5-2015 απόφαση, οι παράκτιοι Δήμοι της χώρας βρίσκονται σε σύγχυση διότι αδυνατούν να αποσαφηνίσουν το τι πραγματικά ισχύει για την εκμίσθωση και την παραχώρηση των ακτών στους επαγγελματίες, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.
Η υφιστάμενη κατάσταση δημιουργεί αρνητικό κλίμα ως προς την εκδήλωση ενδιαφέροντος των ιδιωτών για την αξιοποίηση των ακτών, με αποτέλεσμα οι Δήμοι και το Ελληνικό Δημόσιο να χάνουν σημαντικά έσοδα.
Μόλις δεκαπέντε ημέρες πριν από την έναρξη της εορταστικής περιόδου για το Πάσχα και ενώ η τουριστική περίοδος στα νησιά έχει ξεκινήσει, οι Δήμοι αλλά και οι επαγγελματίες του κλάδου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, διότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και η σεζόν κινδυνεύει να χαθεί. Ως εκ τούτου, πολλές ακτές κινδυνεύουν να μείνουν ανεκμετάλλευτες και φέτος, χωρίς προσφορά υπηρεσιών προς τους τουρίστες.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1)Τί πραγματικά ισχύει για την εκμίσθωση των ακτών σε ιδιώτες από τους ΟΤΑ; Καλύπτονται οι Δήμοι από την ισχύουσα υπ’ αριθμ. ΔΔΠ0005159/586Β΄ΕΞ2015/7-4-2015 Κ.Υ.Α. και την τροποποίηση αυτής ΔΔΠ0006856/728ΒΕΞ2015/12-5-2015, στην οποία ορίζεται ως χρόνος λήξης ισχύος η 30η Απριλίου του 2016;
2)Σε περίπτωση που οι Δήμοι αδυνατούν να συνάψουν συμβάσεις παραχώρησης των ακτών σε ιδιώτες, λόγω μη ισχύος της υπάρχουσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για ποιο λόγο καθυστερεί η έκδοση της απαιτούμενης Κ.Υ.Α. και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά;
2) Πότε θα εκδοθεί η Κ.Υ.Α.;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.
Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος συμμετείχε ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας χθες, 19 Απριλίου 2016, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Κοινού Κέντρου Επαφής με σκοπό την Αστυνομική και Τελωνειακή Συνεργασία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.