«Μελανό σημείο η εξαγωγή μυαλών» είπε η Νάνσυ Καπούλα

Επισημάνθηκε στην κοπή πίτας του ΤΕΕ Μαγνησίας

«Θα διεκδικήσουμε κάθε δίκαιο αίτημα των μηχανικών»

Το γεγονός ότι η νέα διοίκηση του ΤΕΕ Μαγνησίας είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει κάθε δίκαιο αίτημα των μηχανικών, επισήμανε στην τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, η πρόεδρος Νάνσυ Καπούλα, που επανέλαβε τη θέση του φορέα για σχεδιασμό και ανάπτυξη, ώστε να σταματήσουν να φεύγουν για το εξωτερικό, κορυφαίων μυαλών της Ελλάδας.
Η κα Καπούλα τόνισε, ότι μόλις μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, ο κλήρος πέφτει στους μηχανικούς που θα διαπιστώσουν πως θα εφαρμοστούν τα όσα αναφέρει το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης, καθώς ο μελετητικός και κατασκευαστικός κλάδος ιδιωτικών και δημοσίων έργων, είναι ο δεύτερος σημαντικότερος πυλώνας της οικονομίας της χώρας μας, μετά τον τουρισμό.

«Μελανό σημείο η εξαγωγή μυαλών»

Για το 2014 ανέφερε ότι ήταν από τις χειρότερες χρονιές στο κλάδο των μηχανικών, καθώς η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη, κατασκευαστικά έργα εκτελούνται με το σταγονόμετρο, οι εισφορές προς το ασφαλιστικό ταμείο είναι δυσβάσταχτες. Επιπλέον ανέφερε ότι «η «εξαγωγή» κορυφαίων μυαλών από τη χώρα μας σε άλλες χώρες, αποτελεί επίσης ένα μελανό σημείο, στην όλη κατάσταση που ζούμε».
Επανέλαβε σε την πρόταση του ΤΕΕ, σύμφωνα με την οποία κυρίαρχη κατεύθυνση είναι ότι πρέπει να υπάρξει ένα βασικό πλάνο, για τα επόμενα χρόνια που θα προσδιορίζει επακριβώς τους στόχους μέσα στο οικονομικό και αναπτυξιακό πεδίο. Όπως ανέφερε, ευκαιρίες υπάρχουν όπως το νέο ΣΕΣ (πρώην ΕΣΠΑ) μέσα από το οποίο μπορούν να αντληθούν σημαντικά κονδύλια για τη δημιουργία και ολοκλήρωση δομών και έργων.
Η Νάνσυ Καπούλα αναφέρθηκε και στη νέα Διοίκηση του ΤΕΕ Μαγνησίας που ανέλαβε καθήκοντα προ μερικών μηνών και τόνισε την παρέμβαση που έγινε προ ημερών για τι θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ διεκδίκησε την ισότιμη μεταχείριση των ανέργων μηχανικών καθώς και το δικαίωμα όλων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνταξιοδότηση.
Επίσης χαρακτήρισε θετική την παρέμβαση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Δήμου Βόλου, σε θέματα της ΔΕΥΑΜΒ και στο έργο του Περιφερειακού, ενώ τόνισε ότι υπήρξαν επαφές και με περιφερειακούς Δήμους για συνεργασία σε θέματα μελετών και έργων.
Η πρόεδρος του ΤΕΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της που οι δήμοι της περιφέρειας Μαγνησίας, αντιλαμβάνονται το ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και ζητούν τη συμβολή του. Τέλος, αναφέρθηκε και σε συνεργασίας με άλλους επιστημονικούς συλλόγους όπως τον Δικηγορικό και τον Συμβολαιογραφικό, για ζητήματα ευρύτερων κοινωνικών παρεμβάσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.