Να γίνει οικισμός ο Παλαιός Πλάτανος

Το Δίκτυο Συλλόγων ΜΚΟ Αλμυρού, με επιστολή του προς τον Δήμο Αλμυρού και κοινοποίηση προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητά την ίδρυση οικισμού στον Πλάτανο (Παλαιός Πλάτανος). Όπως αναφέρεται σχετικά « Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την ομόφωνη απόφαση των μελών του Δικτύου μας για την ίδρυση οικισμού στον Πλάτανο. Ο Πλάτανος ιδρύθηκε τον 16ο αι. όταν οι κάτοικοί του αναγκάστηκαν να τον εγκαταλείψουν λόγω της πανώλης και των πειρατειών. Από το 1830 και μετά βίωσε έξι εμπρησμούς με τον τελευταίο το 1943 οπότε ξεκίνησε και η οριστική εγκατάλειψη και η ίδρυση του νέου χωριού, του Νέου Πλατάνου.

Επρόκειτο για ένα χωριό που έσφυζε από ζωή καθώς αριθμούσε περίπου τους 1270 κατοίκους και περιελάμβανε τα χωριά Αλία, Καστράκι και Σούδες. Είχε δύο δημοτικά σχολεία, τηλεγραφείο και σταθμό χωροφυλακής. Επίσης εκεί δέσποζαν οι εκκλησίες του Αγ. Ιωάννη και το εκκλησάκι του Αγ. Αντώνιου και του πολιούχου του χωριού Αγ. Αθανασίου.

Αφού η δημιουργία –ανάδειξη οικισμού στον Πλάτανο έχει συμπεριληφθεί στο Γ.Π.Σ. είναι αυτονόητη για εμάς η πρόκληση να ξεκινήσετε σαν Δημοτική Αρχή τις διαδικασίες για δημιουργία –ανάδειξη οικισμού στον Πλάτανο, αφού αποτελεί ώριμο αίτημα όλων των πολιτών του Δήμου μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.