Δείτε την ριζική ανακαίνιση μεζονέτας στις Αλυκές μέσα από φωτογραφίες

Σύγχρονο ύφος με φινέτσα και λειτουργικότητα

Μία εντυπωσιακή ανακαίνιση, υλοποιήθηκε με γνώμονα την υψηλή αισθητική και ποιότητα από τη διακοσμήτρια Σοφία Αδάμ για τους ιδιοκτήτες Βάσω Βάκου ,Φανούρη Σκαμάγκα και τα τρία τους παιδιά Δημήτρη Αχιλλέα και Μυρτώ.
Το ζητούμενο σε αυτή την ανακαίνιση ήταν ο συνδυασμός της κομψότητας με την λειτουργικότητα, καθώς επίσης να αποκτήσει η κατοικία ένα σύγχρονο ύφος που αναζητούσαν οι ιδιοκτήτες, ενώ παράλληλα οι χώροι να γίνουν ευέλικτοι και ζεστοί.

Μελέτη σχεδιασμός διακόσμηση by Σοφία Αδάμ

Ξεκινώντας από το δάπεδο, η επένδυσή του έγινε με γρανιτοπλακάκια σε απομίμηση ξύλου για να αποπνέει την απαιτούμενη ζεστασιά καθώς επίσης για να χαθούν κάποιες ιδιαίτερες γωνίες του κτηρίου. Το μπάνιο σε αντίθεση επενδύθηκε με γρανιτοπλακάκια σε απομίμηση λευκού μαρμάρου το οποίο ανοίγει τον χώρο, φωτίζει και ξεκουράζει απόλυτα το μάτι.
Ανανεώθηκε η μορφή και η όψη του τζαμιού με σύγχρονα υλικά επενδύσεων από μάρμαρο και πλακίδια ξύλου και παράλληλα έγινε κατασκευή από γυψοσανίδα για να τοποθετηθεί η τηλεόραση.
Μια από τις κυρίαρχες αλλαγές ήταν η κουζίνα από λευκό ακρυλικό, όπου σε συνδυασμό με τον έντονο πάγκο φωτίζει τα υπόλοιπα έπιπλα στον χώρο, που είναι σε διαχρονικές υφές ξύλου.
Φυσικά, οι κρυφοί φωτισμοί στο καθιστικό και σε συνέχεια στην κουζίνα, αποπνέουν φινέτσα και συγχρόνως ηρεμία, χωρίς να αναιρούν βέβαια τους υπόλοιπους φωτισμούς που υπάρχουν.
Δεν μπορεί να μην αναφερθεί βέβαια η επιβλητική σκάλα από κατάλευκο μάρμαρο όπου αντί για το κοινό κάγκελο η Σοφία Αδάμ επέλεξε δοκάρια ξύλου, τα οποία προσθέτουν ύψος και διακοσμητική άποψη στο καθιστικό.
Τα υπνοδωμάτια στον επάνω όροφο σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να έχουν και τα πέντε μέλη της οικογένειας τον προσωπικό χώρο τους.
Στα αγόρια κατασκευάστηκε κουκέτα και δύο γραφεία, ενώ στην μικρή της οικογένειας ένα ρομαντικό ροζ δωμάτιο όπως το ζήτησε. Στο master bedroom του ζευγαριού το φωτεινό λευκό των επίπλων συνδυάστηκε απόλυτα με το εντυπωσιακό πετρόλ στον τοίχο, την κουρτίνα και το κρεβάτι.
Για τις ανάγκες της ανακαίνισης εκτελέστηκαν οι παρακάτω εργασίες:
-Ολική ανακαίνιση του μπάνιου με νέα είδη υγιεινής και γρανιτοπλακάκια στους τοίχους δάπεδο
-Τοποθέτηση πλακιδίων σε όλους τους υπόλοιπους χώρους σε απομίμηση ξύλου
-Τοποθέτηση νέων εσωτερικών πορτών και ντουλαπών με μηχανισμούς και φρένα
-Κατασκευή οροφής, κρυφού φωτισμού σε καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα
-Κατασκευή νέας κουζίνα από λευκό ακρυλικό
-Τοποθέτηση θωρακισμένης πόρτας
Και φυσικά το αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε με τους χρωματισμούς σε όλους τους χώρους, καθώς και με την επιλογή των υπολοίπων επίπλων και υλικών.

Δείτε φωτογραφίες

Πηγή: Περιοδικό Home Deco

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.