Να παραταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας

Συνάντηση του κ. Γ. Καλτσογιάννη με την Ένωση Καταναλωτών

Συνάντηση με την Ένωση Καταναλωτών Βόλου, πραγματοποίησε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, όπου τονίστηκε η ανάγκη της προστασίας από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, καθώς υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις νοικοκυριών που λόγω της κρίσης αδυνατούν να εκπληρώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις υποχρεώσεις τους με τα στεγαστικά τους δάνεια.
Το δίκτυ προστασίας στην πρώτη κατοικία από την απειλή του πλειστηριασμού, ισχύει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και πολλά νοικοκυριά ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας.
Ήδη η κυβέρνηση προωθεί το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, ώστε οι υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, χωρίς όμως να δοκιμάζεται η βιωσιμότητά τους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, “στη συνάντηση ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου κ.κ. Κουτσελίνης και Πλαστάρα αναφέρθηκαν στην πλούσια δράση της τοπικής ένωσης μέσα στα χρόνια της κρίσης, τη πολύπλευρη στήριξη που παρέχεται στους καταναλωτές, την σωτήρια παρέμβαση σε πολλά υπερχρεωμένα νοικοκυριά ώστε να γλιτώσουν από το βρόγχο της οφειλής στις τράπεζες μέσω διαγραφών, τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στα σχολεία για την διαπαιδαγώγηση των μαθητών σε θέματα ορθής καταναλωτικής συμπεριφοράς.
Ο κ. Καλτσογιάννης εξήρε το έργο της Ένωσης Καταναλωτών και την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρει σε καταναλωτές και νοικοκυριά ιδιαιτέρως μέσα στην περίοδο της κρίσης:
«Συναντήθηκα με το προεδρείο της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου και είχα μια πολύ παραγωγική συζήτηση για το πολύπλευρο έργο που παρέχεται από την Ένωση σε αυτούς του δύσκολους καιρούς που βιώνουν πολλά νοικοκυριά» τόνισε ο κ. Καλτσογιάννης και πρόσθεσε πως «αδιαπραγμάτευτη θέση μας και στην οποία συμφωνούμε απόλυτα, είναι να προστατευθεί με κάθε τρόπο η πρώτη κατοικία και κανένα νοικοκυριό να μη χάσει το σπίτι του. Η απαγόρευση στους πλειστηριασμούς ισχύει μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους και είναι απόλυτη ανάγκη να παραταθεί με απόφαση της κυβέρνησης το ισχύον θεσμικό πλαίσιο τουλάχιστον και για τον επόμενο χρόνο. Παράλληλα το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια που προωθείται από την κυβέρνηση, θα πρέπει να παρέχει ουσιαστικά χρονικά περιθώρια εξόφλησης των δόσεων στους οφειλέτες που ζουν τον εφιάλτη της κρίσης. Οι Έλληνες θέλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τις Τράπεζες, αλλά στην σημερινή εποχή που ζούμε, θα πρέπει και να βοηθηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύουμε ότι οι κατάλληλες λύσεις θα υπάρξουν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.