Νομιμότητα τη νέα τουριστική σεζόν για τα … «τσαρδάκια»

Ευρεία σύσκεψη κατέληξε σε ενέργειες και συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Διοικητήριο έπειτα από σχετική πρόσκληση που απεύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρονίζον πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση των καταστημάτων στον παραλιακό πεζόδρομο Αγριάς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ακολούθως της από μηνών αλληλογραφίας μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών και με σκοπό να υπερκεραστεί η ατέρμονη γραφειοκρατία και να δοθεί άμεση λύση επί του θέματος, η κα Κολυνδρίνη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕΜΣ (κκ. Πουρνάρας, προϊστάμενος, και Μουστάκας), συναντήθηκε με εκπροσώπους από: Δήμο Βόλου (Αντιδήμαρχος κος Λιβογιάννης), ΔΕΔΔΗΕ Βόλου (Δ/ντης κος Παπακωνσταντίνου, Τομεάρχης Τεχνικού Τομέα κος Μπέης, Τομεάρχης Χρηστών Δικτύου κος Πλιακογιάννης), Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Πρόεδρος κος Πρίγκος, Προϊστάμενος Τμήματος Εκμετάλλευσης κος Σακελλαρίου), Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (Ανθυπασπιστής κα Γιάγκου), ΤΕΕ Μαγνησίας (Πρόεδρος κα Καπούλα) και φυσικά το Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης & Διασκέδασης Αγριάς (Πρόεδρος κος Καραουλάκης) του οποίου τα μέλη είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ως προς την επίλυση του ζητήματος».

Στόχος η νομιμότητα
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, «κατά τη συζήτηση, που έγινε με γνώμονα τη μη διαιώνιση του ιδιότυπου καθεστώτος με το οποίο ηλεκτροδοτούνται τα γνωστά «τσαρδάκια» στην παραλία της Αγριάς, εκτέθηκαν αναλυτικά οι αρμοδιότητες της κάθε εμπλεκόμενης υπηρεσίας και ο τρόπος που καθεμία εξ αυτών θα συμβάλλει στην εγκατάσταση τέτοιας ηλεκτρολογικής παροχής που και νόμιμη θα είναι, και δε θα επιβαρύνει σημαντικά ως προς το κόστος της τους καταστηματάρχες, ούτε θα αντιβαίνει πολεοδομικές, αδειοδοτικές κ.ά. επιταγές και την καλαισθησία του περιβάλλοντα χώρου. Έτσι συμφωνήθηκε από κοινού, να πραγματοποιηθούν άμεσα εκείνες οι ενέργειες (αιτήσεις, αδειοδοτήσεις, τεχνικές εργασίες), πάντα σε διαρκή συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων ώστε τα όποια προβλήματα ανακύπτουν να επιλύονται τάχιστα κι αποτελεσματικά, ιδίως ενάντια στο «τέρας» της γραφειοκρατίας, κι έτσι με την έναρξη της επόμενης τουριστικής σαιζόν οι καταστηματάρχες της παραλίας της Αγριάς να είναι καθόλα νόμιμοι κι ελεύθεροι να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.
Η κα Κολυνδρίνη με το πέρας της σύσκεψης δήλωσε σχετικά: «Τα μηνύματα που προέκυψαν από τη συνάντηση είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξα για τους καταστηματάρχες του παραλιακού μετώπου της Αγριάς. Το ζήτημα με τα τσαρδάκια είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, οι ελεγκτικές και αδειοδοτούσες αρχές που εμπλέκονται στη διαχείρισή του είναι πολλές, ενώ η αντιμετώπισή του διέπεται από εξίσου πολλές νομοθετικές διατάξεις που πρέπει να συνυπολογιστούν. Όμως, αυτό που προσπαθήσαμε σήμερα από κοινού με τους συναρμόδιους φορείς είναι να δρομολογηθεί μια καταρχήν συμφωνία και να αποσαφηνιστούν οι κινήσεις του κάθε φορέα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ώστε να είμαστε καθόλα έτοιμοι με την έναρξη της επόμενης θερινής περιόδου το θέμα να έχει επιλυθεί. Διαπίστωσα διάθεση καλής θέλησης και συνεργασίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εξασφαλίζοντας παράλληλα από τον καθένα την απαιτούμενη δέσμευση προς την κατεύθυνση αυτή.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.