Ξενοδόχοι: «Καλά κρατεί» ο Αύγουστος

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
«Πάγωσαν» όμως οι κρατήσεις του Σεπτεμβρίου, λόγω εκλογών

Θετικός θεωρείται ο Αύγουστος για την τουριστική κίνηση στη χερσαία Μαγνησία, από τους ξενοδόχους, με ικανοποιητικές πληρότητες και κίνηση που συνεχίζεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο η προκήρυξη των εκλογών, για άλλη μια φορά μέσα στην τουριστική περίοδο «πάγωσε» τις κρατήσεις του Σεπτεμβρίου.

Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, που τόνισε ότι μειώθηκαν οι αφίξεις ξένων τουριστών στη Μαγνησία, λόγω αποχώρησης της Ryanair, από το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου.

Αναφορικά με την κίνηση τον μήνα Αύγουστο, ο πρόεδρος των ξενοδόχων ανέφερε ότι πήγε αρκετά καλά για τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας, ενώ, υπήρξαν πληρότητες ακόμη και στο 100%, σε μερικές περιπτώσεις.
«Η κίνηση ήταν η συνηθισμένη του Αυγούστου για την περιοχή μας και για όλη την Ελλάδα και η χερσαία Μαγνησία έφτασε στον υψηλότερο βαθμό συγκέντρωσης των επισκεπτών», σημείωσε ο Γ. Ζαφείρης, προσθέτοντας ότι μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, η κίνηση φαίνεται ότι θα πάει πάρα πολύ καλά, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν καλά μηνύματα για τον Σεπτέμβριο.

Όχι κρατήσεις λόγω εκλογών
«Από την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών, τα τηλεφωνήματα για κρατήσεις σταμάτησαν», ήταν η δήλωση του κ. Ζαφείρη, που πρόσθεσε ότι, ευτυχώς, δεν υπήρξαν ούτε ακυρώσεις, κυρίως διότι οι κρατήσεις είναι προπληρωμένες, για να πετύχουν οι πελάτες καλύτερες τιμές.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, τόνισε ότι ο τουρισμός καταστράφηκε, μέχρι τις 15 Ιουλίου, οπότε έγινε το Δημοψήφισμα και η ίδια εικόνα επαναλαμβάνεται για τον Σεπτέμβριο, που υπήρχαν ελπίδες να γίνουν κάποιες εισπράξεις ακόμη, μέχρι τα μέσα τουλάχιστον του επόμενου μήνα.

Μειώθηκαν οι αφίξεις ξένων
Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, φέτος το καλοκαίρι ο αριθμός των αλλοδαπών τουριστών προς την περιοχή μας, μειώθηκε αισθητά, κυρίως λόγω της αποχώρησης της αεροπορικής εταιρίας Ryanair από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.
Όπως επισήμανε ο κ. Ζαφείρης, φέτος το καλοκαίρι φάνηκε ότι έστω μια επιπλέον αεροπορική εταιρία, μπορεί να κάνει τη διαφορά και εκτίμησε ότι δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα αεροδρόμιο που βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και μπορεί να εξυπηρετήσει την Κεντρική Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.