Ομιλία του Αλ. Μεϊκόπουλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ν/σ για την ΕΡΤ

«Η υπεράσπιση της δημόσιας και ανεξάρτητης ΕΡΤ δεν συνιστά μια κλαδική διεκδίκηση. Δεν επιδιορθώνουμε απλά μια εργασιακή αδικία. Στην ουσία επαναφέρουμε την ΕΡΤ στη θέση που της αρμόζει, πολυφωνική, ανεξάρτητη, αμερόληπτη», δήλωσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατά την ομιλία του στην Βουλή, την Τρίτη 28.4.2015, στο πλαίσιο της συζήτησης για το Σ/Ν «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία, Τηλεόραση ΑΕ και τροποποίηση του άρθρου 48 του κ.ν. 2190/1920 κ.α. διατάξεις».

Ο βουλευτής υπεραμύνθηκε του αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Βόλου σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον, καταφέρνοντας να διατηρήσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα την αντικειμενική ενημέρωση στην Μαγνησία, και τόνισε ότι ένας κλαδικός αγώνας μεταμορφώθηκε σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα σε αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας υπεράσπισης του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και υπεράσπισης της ίδιας της δημοκρατίας.

«Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί μια τομή στη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης και δημόσιας ραδιοφωνίας, γιατί αποκαθιστά αδικίες και αβελτηρίες του παρελθόντος θέτοντας τις νέες βάσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου ποιοτικού, δημοκρατικού και πολυφωνικού φορέα για την ελληνική κοινωνία, με μια σειρά μέτρων τα οποία προσιδιάζουν σε αυτά των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισήμανε διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν να κατηγορείται η κυβέρνηση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι μια προεκλογική της δέσμευση γίνεται σήμερα πράξη. «Δεν μένουμε, όμως, μόνο σε αυτό. Την εκσυγχρονίζουμε, την αναβαθμίζουμε ποιοτικά, την ξαναφέρνουμε δίπλα στον πολίτη», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι μπαίνει ένα τέλος στην παλαιότερη πρακτική που ήθελε τη δημόσια πληροφόρηση φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης.
Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος με το βίντεο της ομιλίας του:

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.