Πάρις Μουτσινάς: Απαράδεκτος διαδικτυακός αποκλεισμός στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς υπέβαλε προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την παρακάτω ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων:

Μετά από αναφορά μου προς το ενιαίο (τότε) Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πριν ενάμισι χρόνο (4555/2013) σχετικά με τον αποκλεισμό της Τ.Κ. Πουρίου από παροχή και χρήση υπηρεσιών «Internet», είχε προκληθεί παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προς τις υπηρεσίες του ΟΤΕ ΑΕ σχετικά με την εξασφάλιση λειτουργικής πρόσβασης στο διαδίκτυο για την συγκεκριμένη περιοχή. Η επιστολή της ΕΕΤΤ μάλιστα (25469/Φ450/10.6.2013), την οποία μου είχε κοινοποιήσει ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης, κατέληγε: «Στην περίπτωση που διαπιστωθεί μη εκπλήρωση από τον ΟΤΕ της σχετικής υποχρέωσής του, Η ΕΕΤΤ θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Το σύνολο της σχετικής αλληλογραφίας θα κοινοποιηθεί από την ΕΕΤΤ στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας.»

Αντί άλλου αποτελέσματος, μου κοινοποιήθηκε σήμερα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου (ΑΔΑ:7ΜΡΝΩΡΚ-ΤΡΒ) σχετικά με την υποστήριξη του, ακόμη ανεκπλήρωτου, αιτήματος της Τ.Κ. Πουρίου για την εγκατάσταση σταθερού διαδικτύου (internet) στο Δ.Δ. Πουρίου.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Για ποιο λόγο παραμένει εκτός λειτουργικής πρόσβασης στο διαδίκτυο το Δ.Δ. Πουρίου;
2.Πότε επιτέλους θα πραγματοποιηθεί η παραπάνω λειτουργική πρόσβαση;

Αιτούμαι επίσης να κατατεθεί η σχετική αλληλογραφία που αναφέρεται στην επιστολή της ΕΕΤΤ, για την οποία υπήρξε η ενημέρωση ότι θα κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.