Πολλές και αξιοποιήσιμες οι ευκαιρίες στη Μαγνησία μέσω πακέτου Γιουνκέρ

Σύντομα ανακοινώσεις για επαναλειτουργία κλειστού εργοστασίου στον Αλμυρό

Το γεγονός ότι στη Μαγνησία υπάρχουν πολλές δυνατότητες, αξιοποιήσιμες και άμεσα ενεργοποιήσιμες, αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε, δήλωσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, που πρόσθεσε ότι είναι θέμα ημερών οι ανακοινώσεις για επαναλειτουργία κλειστής βιομηχανίας στον Αλμυρό, που θα φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» ο βουλευτής, υπάρχουν διεργασίες σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και για το θέμα της βιομηχανίας στον Αλμυρό, αλλά προς το παρόν δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο.

Δεν υποβλήθηκαν προτάσεις από τη Μαγνησία

Ο κ. Μεϊκόπουλος δήλωσε ότι σήμερα είναι ενεργοποιημένο το πακέτο Γιουνκέρ, αν και δεν κατατέθηκαν ακόμη προτάσεις τοπικά.

«Μπορεί από τη Μαγνησία να μην έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις, αν και το υπουργείο Οικονομικών έστειλε έγγραφο προς όλους τους φορείς για να υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις προς αξιοποίηση. Η δυνατότητα υπάρχει ενεργοποιημένη και σε πλήρη εξέλιξη και πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα πάρουν σάρκα και οστά συγκεκριμένες προτάσεις σε επίπεδο Μαγνησίας», δήλωσε ο βουλευτής.
Όπως ανέφερε, στην περιοχή μας υπάρχουν δυνατότητες που μέχρι στιγμής δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το αεροδρόμιο, έχουμε καλές εξελίξεις στο λιμάνι που γίνεται πολύ καλή δουλειά, αλλά χρειάζεται συνέργεια όλων των φορέων, ώστε δυνατότητες που έχουν υποσκελιστεί, να τους δοθεί η σημασία που τους αξίζει για να αρχίσουμε να βλέπουμε πράγματα να γίνονται στο επόμενο διάστημα.

Για το θέμα της επαναλειτουργίας βιομηχανίας στον Αλμυρό, ο κ. Μεϊκόπουλος δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν περισσότερα.

«Επειδή στο δημόσιο διάλογο που διεξάγεται σε τοπικό επίπεδο υπάρχει άποψη ότι οι βουλευτές μπορούν να κρατούν μαγικό ραβδί, να έρθει ανάπτυξη και να ενεργοποιούνται έργα, αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, είναι ότι χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής και στρατηγικός σχεδιασμός, που απαιτεί χρόνο», ανέφερε ο κ. Μεϊκόπουλος, που τόνισε ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι ότι οι δυνατότητες που υπάρχουν στην Μαγνησία, είναι πολλές, αξιοποιήσιμες και άμεσα ενεργοποιήσιμες, αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε.

«Σταθερό φορολογικό περιβάλλον»

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος κράτησε συγκεκριμένη φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, που, ενώ περιέγραψε τις δύσκολες αποφάσεις, τόλμησε να κάνει περιγραφή της επόμενης μέρας και είπε δύο πράγματα σημαντικά. Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη, πρέπει να καθιερωθεί ένα ισορροπημένο και σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όσο επιτυγχάνονται καλύτεροι δημοσιονομικοί στόχοι, να κατεβαίνουν οι φορολογικοί συντελεστές, που έχουν γονατίσει τον κόσμο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

«Κατανοητή η αγωνία αλλά και ο θυμός του κόσμου»

«Με τα χρήματα που θα δοθούν για να εξυπηρετηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και με τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν αμέσως μετά την αξιολόγηση, με ενδεικτικό μέτρο την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων, για ν’ αρχίσουν να επιστρέφουν χρήματα στις Ελληνικές τράπεζες, θα δοθεί ένας πολύ πιο θετικός τόνος για τη συνέχεια», εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος κατέληξε ότι χρειάζεται πολύ υπομονή – «αν και είναι κατανοητές η αγωνία και ο θυμός του κόσμου» – αλλά βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο και μένει να αποδειχτεί τη συνέχεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.