Πρωτοβουλία ίδρυσης θερινών σχολείων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Χιλιαδούς

Σύσκεψη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με τους υπεύθυνους του Δήμου

Πρωτοβουλία για ίδρυση θερινών σχολείων στα Σωφρονιστικά καταστήματα Κασσαβέτειας και Χιλιαδούς Βόλου, αναλαμβάνει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, που καλεί σε σύσκεψη αύριο Πέμπτη την αντιδήμαρχο Παιδείας και τους προέδρους της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να συζητηθεί αυτή η προοπτική.
Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, ανά την Ελλάδα λειτουργεί ένα μόνο ανάλογο σχολείο στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα, ενώ τη δημιουργία θερινού σχολείου στο κατάστημα κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, ζητούν έγκλειστοι που απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση της φυλακής και στον διευθυντή του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου, περιοχή που υπάγεται το ίδρυμα.
Με τη σειρά του ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τον κ. Σαβελίδη, που αναλαμβάνει πρωτοβουλία να οργανώσει τη σύσκεψη.
Στη συνάντηση κλήθηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστασία Μορφογιάννη και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αποστόλης Γαλάτης.
Σε περίπτωση που συμφωνηθεί το εγχείρημα, αναμένεται να ζητηθεί χρηματοδότηση μέσω της Σχολικής Επιτροπής, από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.