Πρώτο σχολικό κουδούνι σήμερα για 26.000 μαθητές στη Μαγνησία

Πρώτο σχολικό κουδούνι σήμερα για 26.000 μαθητές στη Μαγνησία, με τον καθιερωμένο Αγιασμό. Για κενά στα σχολεία κάνουν λόγο εκπαιδευτικοί, αλλά και η Ένωση Συλλόγων Γονέων. Τέσσερις σχολικούς συμβούλους διέγραψε ο Σύλλογος Δασκάλων με ομόφωνη απόφαση, καθώς προχώρησαν την αξιολόγηση.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά, ενώ ο επίσημος Αγιασμός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα γίνει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας στις 9 το πρωί.
Εξάλλου, στο 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, που έβγαλε τον πρώτο των πρώτων και τον τρίτο κατά σειρά σε βαθμολογικές επιδόσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις στη Μαγνησία, θα γίνει φέτος ο επίσημος Αγιασμός της έναρξης των μαθημάτων για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η τελετή του Αγιασμού θα γίνει στις 10 το πρωί, παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίς, Γ. Δοδοντσάκη και ενδεχομένως στελέχους του Υπουργείου Παιδείας. Κατά την τελετή, θα βραβευτούν οι απόφοιτοι Σταύρος Κορέντης και Απόστολος Σαρδέλας που αναδείχθηκαν αντίστοιχα πρώτος και τρίτος σε όλο το νομό, στις επιδόσεις τους στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Παρουσίες στους Αγιασμούς

Στον καθιερωμένο αγιασμό των σχολείων για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2014 – 2015 θα παραβρεθούν ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, που ξεκινά η νέα σχολική περίοδος.
O δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος θα παραβρεθεί στις 8.30 π.μ. στο 1ο Λύκειο Βόλου και στις 9 π.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας όπου τον αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου Βόλου.
Ο Δημήτριος Πέγιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και ΚΕΠ θα παραβρεθεί στις 8.30 π.μ. στα 3ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας και στο 9ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας.
Ο Αθανάσιος Σταυρίδης αντιδήμαρχος Δόμησης, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Υπηρεσιών θα παραβρεθεί στις 9 π.μ. στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.
Ο Δημήτρης Καντόλας αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας θα παραβρεθεί στις 9.30 π.μ. στο Διμήνι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο Νηπιαγωγείο.
Η Μίνα Καλογήρου αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής θα παραβρεθεί στις 9 π.μ. στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.
Ο Άρης Σαββάκης αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Βιώσιμης Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Διαχείρισης ΣΕΣ θα παραβρεθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς.
Η Γ. Μποντού – Τοκαλή αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού θα παραβρεθεί στις 8.30 π.μ. στο Λύκειο Νέας Αγχιάλου και στις 10 π.μ. στο 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Βόλου.
Ο Θάνος Θεοδώρου αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας στις 8 π.μ. στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.
Ο Δημήτρης Λιβογιάννης αντιδήμαρχος Βόλου, Ν. Ιωνίας, Αισωνίας, Αγριάς, Αρτέμιδας, Πορταριάς, Μακρινίτσας, Ιωλκού στις 10 π.μ. στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Ο Γιώργος Σουίπας αντιδήμαρχος Δημοτικών Κοιμητηρίων στις 9 π.μ. στα 7ο και 22ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνστ. Γανωτής σε 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Κ. Λεχωνίων, Αρ. Ζέρβας στις 8.30 π.μ. στα 2ο και 8ο Λύκεια Βόλου, Μιχ. Καπουρνιώτης στις 9 π.μ. στα 18ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου και Σοφία Χάλαρη στις 9.15 π.μ. στα 7ο και 9ο Λύκεια Βόλου.

Διανομή φυλλαδίων της Τροχαίας

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, σήμερα Πέμπτη, θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας, σε Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.
Η πρωτοβουλία αυτή που πραγματοποιείται με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, η διανομή των φυλλαδίων θα γίνει στο 1ο δημοτικό σχολείο Βόλου: Βασσάνη & Γ. Καρτάλη, 10ο δημοτικό σχολείο Βόλου: Κύπρου & Γ. Δήμου και 1ο & 2ο δημοτικά σχολεία Νέας Ιωνίας: Μαιάνδρου 36.
Σημειώνεται επίσης, ότι ο Αγιασμός στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, θα γίνει στις 9:30 το πρωί, ενώ στο Μουσικό Σχολείο στις 8:00 πμ., ενώ στη συνέχεια θα δοθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κα Βασιλική Ζιάκα θα παραστεί σε αγιασμούς σχολικών μονάδων στην Αλόννησο σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 9:30 στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου και στις 10:30στο Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Αλοννήσου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.