Π. Μουτσινάς: Χωρίς Εθνικό συγκοινωνιακό σχεδιασμό η χώρα

«Δεν υπάρχει Εθνικός σχεδιασμός για τις συγκοινωνίες από ξηράς, θαλάσσης και αέρος, ώστε να αποκομίσουμε ως χώρα τις μεγαλύτερες ωφέλειες από άποψη μετακίνησης πολιτών και διακίνησης αγαθών, επειδή δεν υπήρξε ποτέ πολιτική βούληση», τόνισε στην τοποθέτησή του σε συζήτηση για οδικά έργα στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Πάρις Μουτσινάς.

«Η χώρα μας έχει τεράστιο κόστος οδικών έργων – πολλαπλάσιο από τις ευρωπαϊκές χώρες – αλλά και κακής ποιότητας δρόμους.

Όσον αφορά τα διόδια πρέπει επιτέλους να προχωρήσουν σε μια άμεση ρύθμιση σοβαρή και λογική, στη βάση της χιλιομετρικής κοστολόγησης και στην πληρωμή με το σύστημα εισόδου – εξόδου στους δρόμους. Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο να πληρώνουν οι πολίτες διόδια για δρόμους που δεν έχουν καν ξεκινήσει να κατασκευάζονται ή είναι ημιτελείς. Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές όπως η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία το κόστος των διοδίων σήμερα είναι υπερβολικό και δυσανάλογο με τις χιλιομετρικές αποστάσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα στον σχεδιασμό που πρέπει να υπάρξει είναι τα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τα οποία είναι αναγκαία να γίνουν, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ισορροπία στο συγκοινωνιακό τοπίο της χώρας».

Τέλος, ο κ. Μουτσινάς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μείωσης των τελών κυκλοφορίας, δεδομένου ότι οι οδηγοί πληρώνουν πολλά χρήματα στα διόδια για τις μετακινήσεις τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.