Η ΕΚΠΟΛ συνεργάζεται σε νέες συμπράξεις το εξωτερικού σε προγράμματα ERASMUS +, που θα κατατεθούν τον ερχόμενο Μάρτιο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων, «στο πρώτο πρόγραμμα που αφορά την γυναικεία επιχειρηματικότητα ο επικεφαλής εταίρος είναι από την Τουρκία και οι υπόλοιποι εταίροι από την Φινλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και η ΕΚΠΟΛ από την Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κ. Χαλέβας δήλωσε πως εκπαιδεύοντας γυναίκες επιχειρηματίες διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της παραδοσιακής χειροτεχνίας.
Η οικονομική κρίση έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στην αγορά εργασίας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τον κόσμο. Μια λύση λοιπόν της ανεργίας είναι η προστασία των παραδοσιακών γνώσεων και ο σχεδιασμός για την αναζωογόνηση των παραδοσιακών χειροτεχνημάτων. Ο συνδυασμός λοιπόν των εμπειριών των ηλικιωμένων γυναικών σε σχέση με τις καινοτόμες προσεγγίσεις των γυναικών της νέας γενιάς μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου με τα καλύτερα αποτελέσματα.
Στο δεύτερο πρόγραμμα που αφορά στον οπτικό γραμματισμό επικεφαλής εταίρος στο πρόγραμμα είναι το FUNDACION AGUIRRE CUENCA της Ισπανίας και οι υπόλοιποι εταίροι από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, την Ιταλία, την Τσεχία και φυσικά από την Ελλάδα η ΕΚΠΟΛ. Ο πολύπλοκος κόσμος του οπτικού γραμματισμού λαμβάνει χώρα σε μια μακρά και σύνθετη, μεταβαλλόμενη τεχνολογική κοινωνία. Οι ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν στον κοινωνικό, εργασιακό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, καθιστούν αναγκαίο τον οπτικό γραμματισμό. Παρέχοντας λοιπόν την ευκαιρία στους ενήλικες -και όχι μόνο- να απευθυνθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν την δυνατότητα να εργαστούν σε πολυεθνικές ομάδες, βελτιώνοντας τις δεξιότητες ως εκπαιδευτικοί ή εκπαιδευτές της οργανωτικής και πολιτιστικής ικανότητας των θεσμικών οργάνων».






























