Σε πυροβολημένο καλώδιο οφείλεται η βλάβη στο Αντ. Πήλιο;

Σε καλώδιο μεταφοράς ρεύματος που πυροβολήθηκε από κυνηγό, που έριξε σε πουλί, πιθανολογείται ότι οφείλεται η μεγάλη βλάβη αγωγού ρεύματος της ΔΕΗ σήμερα τα ξημερώματα ένα μεγάλο μέρος του Ανατολικού Πηλίου από το Πουρί μέχρι το Ανήλιο.
Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι τεχνικοί θα εξετάσουν το καλώδιο λεπτομερώς, για να διαπιστώσουν σε τι οφείλεται η βλάβη, που εκτιμάται ότι προκλήθηκε λόγω της βροχής και του δυνατού αέρα που επικρατούσαν εκείνη την ώρα στο Πήλιο.
Η βλάβη εκδηλώθηκε στις 5 τα ξημερώματα, όταν έπεσε το δίκτυο και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στα Δημοτικά Διαμερίσματα, Πουρίου, Ζαγοράς, Χορευτού, Ανηλίου και Μακρυράχης.

Οι καιρικές συνθήκες την ώρα εκείνη ήταν κακές, με έντονη βροχόπτωση, πυκνή ομίχλη και σκοτάδι, με αποτέλεσμα τα συνεργεία τεχνικών της ΔΕΗ που πήγαν επί τόπου να μην μπορέσουν να βρουν άμεσα το σημείο της βλάβης και ο επίμαχος αγωγός τελικά εντοπίστηκε, λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΔΕΔΔΗΕ, Αχιλλέας Τσιρργούλας, στις 9.30 το πρωί απομονώθηκε το συγκεκριμένο τμήμα για μα επισκευαστεί και δόθηκε ρεύμα από άλλες γραμμές στις 10 το πρωί σε Ανήλιο – Μακρυράχη, στις 11.30 στο Χορευτό και στη 1 το μεσημέρι σε Ζαγορά και Πουρί.

Παράλληλα ξεκίνησε η διαδικασία επιδιόρθωσης της βλάβης του «πληγωμένου» αγωγού και, αφού τον αντικατέστησαν, έγινε ξανά διακοπή της ηλεκτροδότησης στις 16.10, για να δοθεί και πάλι ρεύμα στις περιοχές που είχαν μείνει εκτός.

Η διακοπή ηλεκτροδότησης που είχε σημειωθεί στο Πυργάκι, επίσης στις 5 τα ξημερώματα, αποκαταστάθηκε στις 7.45 το πρωί, και στο μεσοδιάστημα «σίγησαν» οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Βόλου που έχουν αναμεταδότες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.