Στα 10 ευρώ αρνιά και κατσίκια

Προσοχή στα φθηνά αμνοερίφια λένε οι κρεοπώλες

Με μέσο όρο τιμής στα 10 ευρώ το κιλό, θα πωλούνται ενόψει Πάσχα, τα αρνιά και τα κατσίκια από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, σύμφωνα με τους κρεοπώλες της Μαγνησίας, που ταυτόχρονα εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών στα φθηνά αμνοερίφια.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο-Ένα 102,5», ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας Αντώνης Κανελλόπουλος, ανέφερε ότι «ο κόσμος σιγά –σιγά δίνει τις παραγγελίες του, πιστεύουμε από το πρώτα σημάδια, ότι η κίνηση θα πάει καλά, σε σχέση πάντα με την οικονομική κρίση που επικρατεί. Οι τιμές κατά μέσο όρο στην αγορά, στα παραδοσιακά κρεοπωλεία για αρνιά και κατσίκια της Θεσσαλίας θα κυμανθούν στα 10 ευρώ το κιλό.

Είναι ουσιαστικά, λίγο ποιο ακριβή η τιμή, σε σχέση με πέρυσι, κυρίως για δύο λόγους. Για τον καταρροϊκό πυρετό που σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, μας οδήγησε να έχουμε μια μείωση έως και 40% στο αριθμό των αμνοεριφίων, και ο δεύτερος λόγος, ότι το Πάσχα των Καθολικών που ήταν προχθές, δύο εβδομάδες νωρίτερα δηλαδή, οδήγησε τους κτηνοτρόφους, να κάνουν εξαγωγές σε Ιταλία και Ισπανία».

Μικρό το περιθώριο κέρδους
Σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, «η τιμή όμως θα ήταν πιο πάνω αλλά οι κρεοπώλες είχαμε συνεννοηθεί να πάμε τόσο συντηρητικά στο περιθώριο κέρδους, ώστε να βοηθήσουμε τον καταναλωτή να πάρει το αρνάκι, όσο το δυνατόν φθηνότερο. Οι αγορές που έγιναν στην περιοχή μας, κυμάνθηκαν σε χονδρική καθαρή τιμή, χωρίς ΦΠΑ από 6- 6,5 ευρώ στον παραγωγό, και εάν συμπεριλάβετε τα έξοδα όπως της σφαγής (περίπου στα 7 ευρώ το κάθε αμνοερίφιο), φθάνουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα και το ποσοστό κέρδους συμπιέζεται και ανέρχεται το ανώτερο στο 12%. Οι κρεοπώλες πιστεύουν, ότι οι καταναλωτές θα εκτιμήσουν τις προσπάθειες που έγιναν». Όπως δήλωσε ο κ. Κανελλόπουλος, «η διαδικασία των προμηθειών γίνεται κανονικά. Πιστεύω ότι θα ενεργήσουμε κανονικά και προς την επάρκεια. Ωστόσο επειδή δεν πήγαμε στις προμήθειες μας όπως στα περυσινά επίπεδα, εάν η αγορά κινηθεί εν τέλει στα περυσινά επίπεδα, τότε ίσως παρατηρηθεί μια μικρή έλλειψη σε ορισμένα κιλά. Γι΄αυτό, όσοι αποφασίσουν, ας δώσουν την παραγγελία στο κρεοπωλείο της γειτονιάς τους, όσο γίνεται νωρίτερα.
Ο κ. Κανελλόπουλος, δε λησμόνησε να αναφέρει, ότι για «αρνιά τα οποία πωλούνται κάτω από 8,5 ευρώ το κιλό, πρέπει ο καταναλωτής να είναι δύσπιστος».

Ωράριο
Στο μεταξύ, με διευρυμένο ωράριο λειτουργούν τα κρεοπωλεία. Όπως έγινε γνωστό, το ωράριο στα κρεοπωλεία θα είναι το εξής: Μ. Τρίτη-Τετάρτη- Πέμπτη 8 π.μ.-3 μ.μ. και 5 μ.μ. -9 μ.μ. την Μ. Παρασκευή συνεχόμενο ωράριο 12-9 και το Μ.Σάββατο 8 π.μ. -5 μ.μ.. Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, κλειστά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.