Στα 2 μ. το χιόνι στα Χάνια, στο 1 μ. στο Τρίκερι στο απυρόβλητο οι Σποράδες

Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά με ένταση στη χερσαία Μαγνησία

Σε συνθήκες Σκανδιναβίας συνεχίζεται με ένταση η επέλαση του χιονιά στη χερσαία Μαγνησία, ενώ στο απυρόβλητο παραμένουν η Αλόννησος όπου δεν χιόνισε καν, η Σκιάθος και η Σκόπελος (ισχυρή βροχή το βράδυ έλιωσε τα χιόνια). Με «νύχια και δόντια» η προσπάθεια να παραμείνει ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, που βρίσκεται στα Χάνια από χθες, ήδη το ύψος του χιονιού στην κορυφή του Πηλίου έφτασε τα 2 μέτρα και η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται, ενώ στο Τρίκερι, το ύψος του χιονιού έφτασε το 1 μέτρο!

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης «δεν υπάρχει σημείο της Μαγνησίας που να μην έχει χιόνι ύψους από 50 εκατοστά ως ένα μέτρο, ενώ τα εκχιονιστικά της Περιφερειακής Ενότητας και τα μισθωμένα, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να μείνει ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο στο Νομό».

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον ορεινό όγκο Πηλίου (ειδικά από Καράβωμα προς Ζαγορά, αλλά και χαμηλότερα), μπορεί να γίνει μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και με μεγάλη προσοχή των οδηγών, καθώς είναι ανοιχτό ένα ρεύμα κυκλοφορίας, στο οποίο κυκλοφορούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ πέφτουν κλαδιά δένδρων από το βάρος. Η αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε ότι πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις στις απολύτως επείγουσες.

Στην πόλη του Βόλου, τα μηχανήματα του Δήμου, εκμισθωμένα μηχανήματα και γκρέιντερ της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν το κέντρο ανοιχτό, αλλά η κατάσταση στην περιφέρεια και τις συνοικίες πάνω από τον περιφερειακό είναι τραγική και στους δρόμους έχει συσσδωρευτεί χιόνι περίπου 50 εκατοστών.

Μεγάλος όγκος χιονιού έχει συγκεντρωθεί στα ορεινά του Αλμυρού, όπου εργάζονται πυρετωδώς μηχανήματα για να μείνει ανοιχτό το δίκτυο προς Ανάβρα και άλλα ορεινά χωριά, όπως και στην περιοχή Κοκκαλέικα Βελεστίνου, ενώ αποχιονισμός γίνεται στην εθνική οδό προς Λάρισα και στη Ν. Αγχίαλο.

Σαφώς καλύτερη είναι η κατάσταση στη Σκιάθο και στη Σκόπελο, όπου χιόνισε χθες, με αποτέλεσμα να προκληθούν πρόσκαιρα προβλήματα, χωρίς όμως να κλείσουν οι δρόμοι, αλλά δυνατή βροχή χθες το βράδυ έλιασε τα χιόνια, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί και λευκές να είναι μόνο οι κορυφές των βουνών. Αυτή την ώρα στη Σκιάθο πέφτει χιονόνερο.

Το μόνο σημείο που δεν «επισκέφθηκε» ο χιονιάς είναι η Αλόννησος, όπου επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.