Ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης, στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου κάνει λόγο για ημέρα Μνήμης, Τιμής και Υπερηφάνειας, για ήρωες που αποτελούν φωτεινά σύμβολα του αγώνα, με πίστη στις αξίες και τα ιδανικά.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:
Σήμερα φέρνουμε με δέος, συγκίνηση και θαυμασμό στη μνήμη μας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αντιστάθηκαν στο φασισμό και τιμούμε ευλαβικά όσους αγωνίστηκαν για την Εθνική Ανεξαρτησία, την Ελευθερία της Πατρίδας μας και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.
Φωτεινά σύμβολα αυτού του αγώνα αποτελούν ήρωες όπως ο Κωνσταντίνος Κουκίδης, ο οποίος την πρώτη ημέρα της Κατοχής αρνήθηκε να παραδώσει στους Γερμανούς την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη, επιλέγοντας να τυλιχτεί με αυτήν και να πέσει στο κενό.
Αντίστοιχα, ο λοχίας Δημήτρης Ίτσιος στο πολυβολείο Π8 στα οχυρά του Μπέλες υπερασπίστηκε μέχρι εσχάτων τα ελληνικά σύνορα, προκαλώντας τεράστιες απώλειες στον εχθρό προτού εκτελεστεί εν ψυχρώ, διδάσκοντάς μας τι σημαίνει αυτοθυσία.
Η πίστη στις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία πολέμησαν οι Ήρωες του 40, είναι η μεγάλη πρόκληση τόσο για τις δικές μας γενιές, όσο και γι’ αυτές που θα ακολουθήσουν. Είναι όμως ταυτόχρονα και το σαφές μήνυμα για όσους σκεφτούν να επιβουλευτούν την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα.
Το παράδειγμα όσων θυσίασαν τα πάντα, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, για να υπερασπιστούν την Ελευθερία της Πατρίδας, μας εμπνέει και μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στις σύγχρονες μάχες που καλούμαστε να δώσουμε ως λαός, για να επιβιώσουμε ως Έθνος σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους.
Ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε!
Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους και πάντα ελεύθεροι να γιορτάζουμε!
-Ο-
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΣΕΡΙΔΗΣ
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
































