Στους Δήμους πετά «μπαλάκι» η 5η ΥΠΕ για επισκευές και ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας

Σκληρή απάντηση του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Δήμου Αλμυρού, με αφορμή το Κέντρο Υγείας, μετά το αίτημα της αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας προς το Δήμο για συμπλήρωση των ελλείψεων και διάθεση προσωπικού στο Κέντρο Υγείας, για να αποκαταστήσουν τις βλάβες που παρουσιάζονται. Ο δήμαρχος Αλμυρού απαντά σε σκληρή γλώσσα και ζητά να πληροφορηθεί τις ευθύνες της υπηρεσίας, ενώ τονίζει ότι επιδίωξε συνάντηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ για να τον ενημερώσει για τα προβλήματα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Με επιστολή του προς τους Δήμους, στις 10 Σεπτεμβρίου, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου τονίζει ότι μετά την ενσωμάτωση από 1-1-2015 των Κέντρων Υγείας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, παρατηρούνται πολλά προβλήματα στη λειτουργία του εξοπλισμού (Η/Υ, φωτοτυπικά, κλιματιστικά κλπ.), αλά και ελλιπή συντήρηση, βλάβες, φθορές και μεταφορά εξοπλισμού. Επίσης αναφέρει ότι υπάρχουν προβλήματα ηλεκτρολογικής και υδραυλικής φύσης στα κτίρια που στεγάζονται τα Κέντρα Υγείας, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Η 5η ΥΠΕ, ζητά, στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποκατάσταση των προβλημάτων κα της καλής συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου και των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα, οι Δήμοι να διαθέσουν τεχνικό προσωπικό για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος ασφαλισμένων, των υπαλλήλων και του δημόσιου συμφέροντος.

«Τι θα κάνετε για τα προβλήματα»;
Σε σκληρή γλώσσα απαντά ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, με επιστολή που απέστειλε σήμερα και αναφέρει «με έκπληξη ανέγνωσα το σχετικό έγγραφό σας σχετικά με τις υποχρεώσεις του Δήμου Αλμυρού απέναντι στο Κέντρο Υγείας».
Όπως τονίζει ο Δήμος Αλμυρού βρίσκεται συνεχώς εμπράκτως κοντά στα προβλήματα που υπάρχουν και είναι αυξημένα. «Βιώνουμε καθημερινά όλα αυτά με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι, τόσο το προσωπικό, όσο και οι πολίτες, ενώ στηρίζουμε το Κέντρο Υγείας Αλμυρού με όλα τα μέσα του διαθέτει ο Δήμος».

Από την απάντηση του δημάρχου Αλμυρού δε λείπουν οι αιχμές κατά του διοικητή της ΥΠΕ. Όπως αναφέρει «θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με τη δική σας ευθύνη απέναντι στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, το οποίο μέρα με τη μέρα εγκαταλείπεται όλο και περισσότερο. Το ιατρικό προσωπικό, έχει να λάβει εφημερίες οκτώ μηνών και βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, χωρίς να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για να επιλυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα». Προσθέτει δε ότι το ιατρικό προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθει στα προβλήματα και να παρέχει ιατρική κάλυψη στους ασθενείς με τα υπάρχοντα περιορισμένα μέσα που δυσχεραίνουν την κατάσταση.
Ο δήμαρχος διερωτάται αν ο διοικητής γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος μέχρι σήμερα για την ορθή λειτουργία του εξοπλισμού (υπολογιστές, φωτοτυπικά, κλιματιστικά), τη συντήρηση των οχημάτων και την καθαριότητα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και ποιος επωμίζεται το κόστος.

«Ο Δήμος Αλμυρού λειτουργεί ως θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρο Υγείας, ως σήμερα, αλλά παραμένετε στην άγνοια για αυτά που γίνονται», κατακεραυνώνει τον Νέστορα Αντωνίου ο Δημήτρης Εσερίδης. Τον κατηγορεί ακόμη ότι αντίο να αναλάβει τις αρμοδιότητές του που απορρέουν από τον διορισμό του ως έμμισθου διοικητή της 5ης ΥΠΕ, στέλνει έγγραφα, μεταθέτοντας με τον τρόπο αυτό τις ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ως δήμαρχος Αλμυρού ο κ. Εσερίδης τονίζει ότι επιδίωξε επανειλημμένως να επισκεφθεί την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και να καταθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, αλλά δεν κατέστη δυνατό.
Καταλήγοντας ο δήμαρχος αναφέρει ότι ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ οφείλει να επισκεφθεί ο ίδιος το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, να καταγράψει τα προβλήματα, μιλώντας με εργαζόμενους και να προσπαθήσει να τα επιλύσει, αντί να μεταθέτει τις ευθύνες στον εκάστοτε δήμαρχο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.