Εγκατέλειψαν αδέσποτα στον Αλμυρό, μήνυση κατ’ αγνώστων από τον αντιδήμαρχο

Περίπου 30 αδέσποτα σκυλιά εγκατέλειψαν άγνωστοι σο κόμβο της ΠΑΘΕ, στη διασταύρωση με την παραλία Αλμυρού, που σχημάτισαν αγέλη και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων και Δράσεων για τα αδέσποτα Ιωάννης Εκίζογλου, κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Ο αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι αυτές οι ανεύθυνες και απαράδεκτες ενέργειες, εγκυμονούν κινδύνους, όχι μόνο για τους κατοίκους του Αλμυρού, του Πλατάνου και άλλων περιοχών στις οποίες πιθανόν κατευθυνθούν τα ζώα προς αναζήτηση τροφής, αλά και στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς διέρχονται συνεχώς και κατά ομάδες στο οδόστρωμα.
Ο κ. Εκίζογλου επισημαίνει ότι η ευθύνη απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι συλλογική και αφορά όχι μόνο τους δημότες, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς που εμπλέκονται στο πρόβλημα. «Η λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος, δεν βρίσκεται μεταθέτοντάς το στους διπλανούς μας, διότι φανερώνουμε την αδιαφορία μας στα ζώα και τη βαθειά περιφρόνησή μας στους πολίτες όμορων περιοχών. Μόνο η αναζήτηση λύσεων, βασισμένων στον διάλογο, τη συνεργασία και τη συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (ατομικών και συλλογικών) και με κριτήριο την ευζωία των αδέσποτων και την ασφάλεια των πολιτών, μπορεί να εγγυηθεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής, τόσο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όσο και για τους δημότες», αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.