Συμβολική κατάληψη στην Αποκεντρωμένη από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Συμβολική κατάληψη των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησαν, σήμερα το πρωί ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο τομέα.

Στις 9 το πρωί έξω από το κτίριο που στεγάζεται η Αποκεντρωμένη, βρέθηκαν εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων δασκάλων, ΟΤΑ, Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ΙΚΑ, Νοσοκομείου, Κέντρων Υγείας, Δικαστηρίων, Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και Λιμενικού Σώματος. στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να αντιδράσουν στη νέα συμφωνία. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος.

Επίσης στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέλη του ΠΑΜΕ ανάρτησαν πανό κατά του Μνημονίου και καλούσαν τον κόσμο σε συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Στο ψήφισμα που εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και παραδόθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καταγγέλλεται η συμφωνία η οποία – όπως τονίζεται – θα επιφέρει:

-αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση από το δημόσιο

-δημοσιονομικά – αυτόματη περικοπή δαπανών

-αξιολόγηση συναδέλφων από ιδιωτικούς μάνατζερ

-μόνιμη κινητικότητα στο δημόσιο τομέα

-ενιαίο μισθολόγιο που θα επιφέρει κάθετες μειώσεις στους μισθούς

-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

-αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων

-μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις

-διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και αύξηση του φόρου αλληλεγγύης.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι αγωνίζονται για να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και για την αθέτηση αποπληρωμής και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Κουτσούκο, το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία κυμαίνεται μεταξύ 15-20% σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

ΠΑΝΟ ΠΑΜΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.