Ταλαιπωρία καρδιοπαθών στη Μαγνησία

Ερώτηση κατέθεσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη , μετά το δημοσίευμα της «ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με την ταλαιπωρία που υφίστανται οι καρδιοπαθείς στη Μαγνησία εξαιτίας της αδυναμίας χρήσης του στεφανιογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό αδικαιολογήτως βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Συγκεκριμένα η βουλευτής αναφέρει μετά από το δημοσίευμα της «ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» στην ερώτησή της:
«Τεράστια είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι καρδιοπαθείς του Ν. Μαγνησίας, καθώς ο στεφανιογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας έχει τεθεί εδώ και αρκετό καιρό εκτός λειτουργίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των ασθενών να γίνεται είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα. Δυστυχώς όμως, επειδή είναι αρκετά δύσκολο να κλειστεί άμεσα ραντεβού σε νοσοκομεία των εν λόγω πόλεων, πολλές είναι περιπτώσεις που οι καρδιοπαθείς αναγκάζονται να παραμένουν νοσηλευόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου έως και πέντε ημέρες, μέχρι να κάνουν την απαιτούμενη στεφανιογραφία, τη στιγμή που μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους. Μάλιστα κατά τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά στεφανιαίας νόσου και καρδιακής ανεπάρκειας έχουν αυξηθεί κατά 20-30% και η Καρδιολογική Κλινική του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου είναι πλήρης από περιστατικά. Δεδομένου ότι το εν λόγω μηχάνημα είναι το μοναδικό σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, ερωτάσθε: Θα προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία στεφανιογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι καρδιοπαθείς της Θεσσαλίας;»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.