Τα Άγια Θεοφάνεια στη Μαγνησία

Την μεγίστη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων εορτάζει η Εκκλησία μας την Τρίτη 6 Ιανουαρίου . Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο εορτασμός θα εξελιχθεί κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Την παραμονή των Φώτων στους Ιερούς μας Ναούς θα τελεστούν ο Όρθρος, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων, ο Εσπερινός, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, από τις 5 έως τις 8.30 π.μ. Μετά ταύτα οι Ιερείς μας θα περιέλθουν τις ενορίες για τον αγιασμό των οίκων.
Στις 6 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Γεώργιος Γιαννιός, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11.30 θα ξεκινήσει η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου, όπου θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.
Την Τετάρτη 7/1, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Αγιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.