Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Υπηρεσία Καθαριότητας – Πράττος: “Πήραμε ιδιώτη γιατί δεν βγαίνουν τα δρομολόγια”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ο Αντιδήμαρχος είπε ότι ο ιδιώτης θα απασχοληθεί για ένα δίμηνο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται ο Δήμος Βόλου σε ότι αφορά στην αποκομιδή των απορριμμάτων γι αυτό και για δύο μήνες θα χρησιμοποιηθεί εργολάβος, είπε στη σημερινή συνεδρίαση ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Πράττος, μετά από ερώτηση της κ. Βιολέτας Καντόλα.

Η κ. Καντόλα έθεσε το θέμα, υπογραμμίζοντας τους φόβους που υπάρχουν για ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας και ζήτησε εξηγήσεις από τον Αντιδήμαρχο. Σημείωσε ότι η καθαριότητα στον Βόλο δεν πηγαίνει καλά, κρατιούνται οχήματα σε συνεργεία, δίνει ο Δήμος έναντι για τα καύσιμα, ενώ ο Δήμος δουλεύει με τα οχήματα που είχε πριν το νέο στόλο. “Όλα αυτά πρέπει να προβλέπονται πριν φτάσουμε στο μη περαιτέρω”, σημείωσε.
Ο κ. Πράττος επεσήμανε ότι δεν υπαρχουν οδηγοί και συνοδοί απορριμμάτων και πως δεν ανταποκρίνονται πια στις προσκλήσεις που βγάζει ο Δήμος.
“Στις 23/6 βγάλαμε πρόσκληση για 12 οδηγούς και 14 συνοδούς και ήρθε ένας οδηγός και 8 συνοδοί, στις 18/6 βγάλαμε άλλη πρόσκληση για 22 οδηγούς και 28 συνοδούς και ηρθαν 8 οδηγοί και 25 συνοδοί, στις 17/7 η πρόσκληση ήταν για 10 οδηγούς και δεν ήρθε κανείς και στις 13/8 βγάλαμε πρόσκληση για 30 συνοδούς και ήρθαν 24 συνοδοί. Δεν έρχονται. Προτιμούν να πάνε στα νησιά λόγω υψηλών παροχών” είπε ο κ. Πράττος.
“Βγάζουμε 35 δρομολόγια την ημέρα, περίμενα και από την ΔΥΠΑ, το σκουπίδι έχει αυξηθεί. Ήταν λύση έκτακτης ανάγκης. Αλλιώς θα πηγαίναμε στον Εισαγγελέα”, είπε ο Αντιδήμαρχος σημειώνοντας ότι ο ιδιώτης θα ενισχύσει την καθαριότητα για δύο μήνες, με 150.000 ευρώ και θα κάνει 4 δρομολόγια, έως ότου τον Δεκέμβριο έρθουν 119 άτομα με οκτάμηνα μέσω ΑΣΕΠ.

“Όλα αυτά πρέπει να τα προλαμβάνουμε. Η Υπηρεσία γενικώς έχει πολλά προβλήματα. Υπάρχει υποστελέχωση”, τόνισε η κ. Καντόλα, προτρέποντας τον Αντιδήμαρχο να δώσει το παρών στη στάση εργασίας, που διοργανώνει ο Σύλλογος και να εξηγήσει στους εργαζομένους την κατάσταση. Τέλος ο κ. Πράττος ανέφερε ότι υπάρχει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη 55 μόνιμων υπαλλήλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.