Τις προσεχείς ημέρες η καταβολή χρημάτων για τη δακοκτονία

Η βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Ζέττα Μακρή

Η βουλευτής Μαγνησίας της N.Δ Ζέττα Μακρή έλαβε χθες Δευτέρα υπόμνημα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Β. Σποράδων, με το οποίο ζητείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η άμεση καταβολή τω δεδουλευμένων στους εργαζομένους του έργου δακοκτονίας για το έτος 2014.

Η κα Μακρή επικοινώνησε σήμερα με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να κοινοποιήσει το υπόμνημα αυτό και να ενημερωθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως γνωστοποίησαν στην βουλευτή Μαγνησίας στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η πρώτη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργάτες δακοκτονίας έγινε στις 11-6-2014, ενώ η καταβολή των υπολοίπων χρημάτων θα γίνει στις προσεχείς ημέρες.

Η κα Μακρή ενημέρωσε την Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Β. Σποράδων για τις απαντήσεις που έλαβε, ενώ, όπως της ζητήθηκε από την διοίκηση του, κατέθεσε και σχετική αναφορά για την καλύτερη στήριξη του αιτήματος τους.

Στην αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρεται ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου – Β. Σποράδων είχε αναλάβει την υλοποίηση του έργου της δακοκτονίας του έτους 2014 σε περιοχές του Πηλίου και των Β. Σποράδων. Για την υλοποίηση του έργου αυτού απασχολήθηκαν εργάτες, ενώ ήδη έχουν εκδοθεί τιμολόγια, αξίας 150.000 €.

Δυστυχώς, όμως, δεν έχουν ακόμη αποσταλεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Β. Σποράδων οι ανάλογες πιστώσεις, με αποτέλεσμα το έργο να μην έχει εξοφληθεί και, κατά συνέπεια, να μην έχουν εξοφληθεί και οι εργάτες δακοκτονίας. «Η συγκεκριμένη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στους εργάτες δακοκτονίας προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια και τις διαμαρτυρίες των εργατών, ενώ διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Β. Σποράδων», αναφέρεται στο υπόμνημα.

«Με δεδομένη την ανάγκη εξόφλησης των δεδουλευμένων στους εργάτες δακοκτονίας και, καθώς, είμαστε λίγες μόλις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, θεωρούμε λογικό και δίκαιο το αίτημα που έθεσε η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Β. Σποράδων για την άμεση καταβολή των σχετικών πιστώσεων. Αναμένουμε, κατά συνέπεια, για τις περαιτέρω ενέργειες σας, έτσι ώστε να εξοφληθεί το έργο της δακοκτονίας του έτους 2014 πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα αρκετών συμπολιτών μας», επισημαίνει η Ζέττα Μακρή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.