Τούνα 550 κιλών θα γίνει σούσι για μερακλήδες Γιαπωνέζους

Ψαρεύτηκε από παραγαδιάρικα Τρικεριώτικα και Σκοπελίτικα καϊκια στον Ευβοϊκό κόλπο

Τετάστιες Τούνες βάρους πάνω από μισό τόνο η καθεμία ήταν η ψαριά που έβγαλαν παραγαδιάρικα Τρικεριώτικα και Σκοπελίτικα καϊκια με μαστόρου, καπετανέους μετά από παραγγελία “μερακλήδων” Γιαπωνέζων. Τα συγκεκριμένα ψάρια τα οποία ανήκουν στα προστατευόμενα είδη από την ελληνική νομοθεσία, αλιεύθηκαν την Παρασκευή από τα καΐκα ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, στη Σκόπελο και τη Βόρεια Εύβοια. Μετά από την καταγραφή της αλιείας από το Λιμενικό Αιδηψού, οι τούνες συσκευάσθηκαν και απεστάλησαν σε εστιατόρια και ουζερί του Τόκιο. Οι Τούνες Ευβοικού είναι περιζήτητες για το εθνικό έδεσμα των Γιαπωνέζων το Σούσι…
Η παρουσία του Λιμενικού Αιδηψού και η συνεργασία κατά την καταγραφή και φόρτωση με τους καπετανέους ήταν άψογη. Όπως αναφέρει ένας εκ των ψαράδων που συμμετείχαν στην ψαριά “Χάρηκα όταν άκουσα έναν νεαρό Λιμενικό να λέει στον καπετάνιο..-Καλώς ήλθατε κυβερνήτα”. Μετά από αυτή την ψαριά έληξε επισήμως η περίοδος ψαρέματος αυτού του είδους ψαριού και σφραγίσθηκαν από το Λιμεναρχείο Αιδηψού τα ημερολόγια αλιείας. Για τις Τούνες δίδονται ειδικές άδειες με αυστηρά κριτήρια καθώς όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για προστατευόμενο είδος και επιτρέπεται η αλιεία για περιορισμένο αριθμό ψαριών και συνολικό βάρος ανά την επικράτεια.

tuna

tuna2

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.