Το Μουσείο Μηλεών συμμετέχει στον εορτασμό για τα 100 χρόνια του Ναυτοπροσκοπισμού

Φωτό αρχείου
Περισσότερα από 1.200 παιδιά βρίσκονται στην περιοχή μας

Γεμάτη από ζωή, είναι αυτήν την περίοδο η περιοχή των Μηλεών, καθώς κάθε πρωί διακόσιοι περίπου νεαροί Ναυτοπροσκόποι επισκέπτονται το χωριό στα πλαίσια εκδηλώσεων που έχει οργανώσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του Ναυτοπροσκοπισμού στον τόπο μας.

Στα πλαίσια της 5ης Ναυτοπροσκοπικής Ρεγκάτας που πραγματοποιείται στα Καλά Νερά με την υποστήριξη του Δήμου Ν. Πηλίου, περίπου 1.200 αγόρια και κορίτσια από διάφορα μέρη της Ελλάδας φορώντας τη χαρακτηριστική στολή, ακολουθώντας τον αρχηγό τους, ταξιδεύοντας με το τρενάκι, περιδιαβάζουν το χωριό συμμετέχοντας στο πρόγραμμα που τους προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και την παραδοσιακή ζωή, τη φύση, τα έθιμα και τις ασχολίες του χωριού που τους φιλοξενεί για μία μέρα.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται επίσκεψη στο Τοπικό Μουσείο και στην έκθεση για τον Κένταυρο Χείρωνα που έχει οργανώσει το Μουσείο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γρηγόριος Κωνσταντάς και στεγάζεται στο Ευδόξιο Πνευματικό Κέντρο απέναντι από το κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας.

Όπως αναφέρει η κα Ελένη Φαίη Σταμάτη, επ. διευθύντρια Μουσείου, «στην είσοδο του Μουσείου αλλά και στην είσοδο της έκθεσης οι ομάδες των Ναυτοπροσκόπων περιμένουν υπομονετικά να ξεναγηθούν.

Ενδιαφέρονται, ρωτάνε, κρατάνε σημειώσεις, σχολιάζουν και δείχνουν να χαίρονται τη ξεχωριστή αυτή εμπειρία.
Δεν περίμενα να μάθω τόσα πολλά και ενδιαφέροντα από την επίσκεψή μου στο μικρό αυτό Μουσείο ψυθιρίζει η Μαρία στη φίλη της από τα Χανιά, ενώ ο Γιώργος κοιτάζει με θαυμασμό τη χάρτα που τύπωσε ο Άνθιμος Γαζής στη Βιέννη, άλλα παιδιά εντυπωσιάζονται από την εξέλιξη του χωριού την εποχή της Τουρκοκρατίας και όλα σχεδόν κοντοστέκονται μπροστά στις ενότητες με τα παραδοσιακά επαγγέλματα που προβάλλει το Μουσείο.
Δεν τρελαίνομαι για τη Μυθολογία αλλά εντυπωσιάστηκα διαβάζοντας για τον Κένταυρο Χείρωνα και βλέποντας τις πολλές εικόνες, ακούστηκε να λέει μέλος της ομάδας καθώς κοίταζε τα πανό με λεπτομέρειες του μύθου.
Η ζωντάνια των παιδιών, τα θετικά τους σχόλια μετέδωσαν ξεχωριστή χαρά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το χωριό μας απέκτησε καινούργιους φίλους που θα ξανάρθουν σύντομα με την οικογένεια και την παρέα τους.
Οι υπεύθυνοι του Τοπικού Μουσείου Μηλεών και της έκθεσης για τον Κένταυρο Χείρωνα, θέλουμε να συγχαρούμε τους διοργανωτές της 5ης Ναυτοπροσκοπικής Πανελλήνιας Ρεγκάτας και να ευχηθούμε καλή συνέχεια».

Το Μουσείο είναι ανοικτό κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και Τρίτης 10 -2.30 και 7 – 9
Η έκθεση για τον Κένταυρο Χείρωνα λειτουργεί έως 31 Αυγούστου κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και Τρίτης 12 – 2 και 7 – 9 και πλαισιώνεται από εκπαιδευτικό φυλλάδιο και εικαστική δραστηριότητα για παιδιά. Τηλ επικοινωνίας: 24233 50300 και 6945 811 081

Πληρ. www.miliesmuseum.gr και facebook: Μουσείο Μηλεών Πηλίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.