Γ. Καλτσογιάννης: “Το Χιονοδρομικό, πνεύμονας ζωής για τον τόπο μας”

Φωτογραφία Αρχείου
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Τις προοπτικές του επισημαίνει ο περιφερειακός σύμβουλος

Τις σημαντικές προοπτικές που έχει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στη Μαγνησία καθώς και τις δυνατότητες αξιοποίησής του, ώστε να καταστεί πόλος έλξης για διάφορες δραστηριότητες και τους υπόλοιπους μήνες, επισημαίνει ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Καλτσογιάννης.

Με την ιδιότητα και του προέδρου του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου υπογραμμίζει πως στο νομό υπάρχουν περίπου 500 μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το μέλλον του Χιονοδρομικού Κέντρου, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνται και πολλές εκατοντάδες λάτρεις του σκι στο Βόλο και τις υπόλοιπες περιοχές της Μαγνησίας.
Ο κ. Καλτσογιάννης τονίζει πως «το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου αποτελεί πνεύμονα ζωής για τον τόπο μας και μαγνήτη για την ενδυνάμωση του χειμερινού τουρισμού, ενώ συμβάλλει και στον εμπλουτισμό των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Είναι μάλιστα το μοναδικό στην Ελλάδα που συνδυάζει την υπέροχη θέα του βουνού και της θάλασσας προσδίδοντας ξεχωριστή αίσθηση του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος. Ενόψει λοιπόν του χειμώνα, όλοι αντιλαμβανόμαστε την πολύπλευρη σημασία του για την ανάπτυξη της περιοχής. Η τουριστική τόνωση και μάλιστα σε περίοδο χειμώνα από την έλευση χιλιάδων επισκεπτών και φίλων του σκι στα Χάνια, το Πήλιο αλλά και το Βόλο αποτελεί την πιο σημαντική επίδραση της ύπαρξής του, ενώ συγχρόνως προκύπτουν οφέλη κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά».
Παράλληλα ο Βόλος και η Μαγνησία ευρύτερα διαθέτουν ισχυρή παράδοση στην ενασχόληση με τη χιονοδρομία.
Οι προοπτικές συνεπώς είναι θετικές και γι’ αυτό το λόγο η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε συστηματικές παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισης του εξοπλισμού και των υποδομών του Χιονοδρομικού διαθέτοντας τους απαιτούμενους πόρους, ενώ από πέρυσι ήδη έχει ξεκινήσει η πενταετής συντήρηση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου που είναι απαραίτητες για την ασφαλή συνέχιση λειτουργίας του.

Το Χιονοδρομικό επίσης, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για όλη την περιοχή του Πηλίου. Σε αυτό το πλαίσιο ήδη προχωρούν οι μελέτες για την κατασκευή της νέας παρακαμπτήριας οδού, ώστε να είναι ομαλή η διέλευση στον Κισσό μέσω Χανίων και έτσι οι επισκέπτες περιοχών του Ανατολικού Πηλίου να έχουν άμεση πρόσβαση στο Χιονοδρομικό διευρύνοντας έτσι την εμβέλεια δράσης του.
Επίσης σημαντικό είναι η εκπόνηση διαφόρων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και άλλων πολυθεματικών ενεργειών με τη συμμετοχή σχολείων, φορέων, συλλόγων, προκειμένου το Χιονοδρομικό Κέντρο να αξιοποιείται όλο το χρόνο εντασσόμενο μάλιστα και ση φιλοσοφία του εναλλακτικού τουρισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.