Ψεκασμοί για το δάκο σε Μηλίνα και Λαύκο

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές, τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους των παρακάτω περιοχών ότι θα διενεργηθεί δολωματικός ψεκασμός στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα του αναδόχου εργολάβου ψεκασμών για τις περιοχές αυτές.

Στη Δημοτική Ενότητα Αργαλαστής του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην Τοπική Κοινότητα Μηλίνας σήμερα ψεκάστηκε η τοποθεσία Κυδωνιές, αύριο Πέμπτη θα ψεκαστούν η τοποθεσία Κουμαριά, την Παρασκευή 17-10-2014 η τοποθεσία Σιμωτές, στις 18-10-2014 οι τοποθεσίες Βαλτούδι και Μαύρη Πέτρα, στις 19-10-2014 οι τοποθεσίες Μουρκούρι και Κακούρι, στις 20-10-2014 οι τοποθεσίες Γλα, Κουμάν Ρέμα και Θηλιάσματα και την 21-10-2014 οι τοποθεσίες Καλαμάκι και Τσακαλού.

Στη Δημοτική Ενότητα Αργαλαστής του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην Τοπική Κοινότητα Λαύκου σήμερα ψεκάστηκαν οι τοποθεσίες Άγιος Νικόλαος, Σαρρηγιάννη, Συκιά, Αλυκή και Περλεκού, αύριο Πέμπτη θα ψεκαστούν οι τοποθεσίες Χονδρή Άμμος (ανατολικά), Μικρό, Χούνες, Κάμπος και Μουρτιά, την Παρασκευή 17-10-2014 οι τοποθεσίες Αχλαδούνια, Δουγάνι, Κακούρι, Κουκουλαίικα και Άγιοι Απόστολοι, στις 18-10-2014 οι τοποθεσίες Άγιος Ανδρέας, Παλιόκαστρο, Σιτάκι, Ταμπούρια και Ζουράνι, στις 19-10-2014 οι τοποθεσίες Γλυφάδες, Λογγάρι, Ξηρόκαμπος και Μαραθιάς, στις 20-10-2014 οι τοποθεσίες Κούμαρος, Χονδρή Άμμος (νότια) και Λιμνιώνα και στις 21-10-2014 οι τοποθεσίες Κακουβίτα, Γόβη και Αρεδάνη.

Το παραπάνω πρόγραμμα θα εκτελεστεί εφόσον δεν επικρατεί βροχόπτωση. Σε περίπτωση βροχόπτωσης το πρόγραμμα ψεκασμών διακόπτεται προσωρινά για να συνεχιστεί μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν

Η Υπηρεσία καλεί τους ελαιοκαλλιεργητές να συμμετάσχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του έργου τους. Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω περιοχές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.