«Όρθιος» ο τουρισμός στη Σκιάθο λόγω αλλοδαπών και επιπλέον πτήσεων

«Όρθιος» παραμένει ο τουρισμός στη Σκιάθο, λόγω των αλλοδαπών επισκεπτών και των επιπλέον πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που μεταφέρουν συνεχώς κυρίως ξένους από την Αθήνα, αν και φέτος κανείς δεν βλέπει εικόνες «πατείς με πατώ σε», όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, που τόνισε ότι οι μόνοι επαγγελματίες που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις κρατήσεις και τις πληρότητες, είναι τα ξενοδοχεία στην περιφέρεια του νησιού, καθώς τα εντός χώρας ξενοδοχεία έχουν χαμηλές για την εποχή πληρότητες, της τάξης του 60% και ήδη έχει σταματήσει η ροή κρατήσεων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι φέτος προβλέπονταν να είναι μια καλή χρονιά για τους τουρισμό, αλλά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, δεν φαίνεται να πηγαίνει τόσο καλά όσο πέρυσι ή προηγούμενα χρόνια «αν και η Σκιάθος, σε σχέση με άλλες περιοχές, είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση διότι οι επισκέπτες είναι αλλοδαποί».

Πάντως διευκρίνισε ότι φέτος δεν αντικρίζει κανείς εικόνες να μην μπορεί να περπατήσει κάποιος στην παραλιακή της Σκιάθου, λόγω της πολυκοσμίας, διότι τα πράγματα φέτος είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με άλλες χρονιές.

Όσον αφορά στους Έλληνες, ο κ. Πρεβεζάνος, ανέφερε ότι η κίνηση έπεσε κατά πολύ, καθώς πάνε στη Σκιάθο για Σαββατοκύριακο, ενώ εκτίμησε ότι θα κάνουν ολιγοήμερες διακοπές τον Αύγουστο.
Προσεγγίζουν το νησί με πτήσεις τσάρτερ που είναι περίπου 80 ανά εβδομάδα και έχοντας βάση το αεροδρόμιο Σκιάθου, περίπου 30% πάει και στα άλλα νησιά.

Αναφερόμενος στα προβλήματα ρευστότητες και πόσο άλλαξαν τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι κλειστές τράπεζες έχουν γονατίσει τον κόσμο που δεν μπορεί να κινηθεί. «Οι επαγγελματίες που δεν έχουν πρόβλημα για θέμα πληροτήτων και κίνησης, είναι τα ξενοδοχεία εκτός χώρας, που συνεργάζονται με το εξωτερικό και έχουν κρατήσεις από το χειμώνα, γιατί αυτά εντός της χώρας έχουν 60% πληρότητα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτό που ανησυχεί τους ξενοδόχους, είναι η ροή κρατήσεων που έχει σταματήσει.

Σημαντική συμβολή της Ολυμπιακής
Ο κ. Πρεβεζάνος ανέφερε ότι οι πτήσεις τσάρτερ που προσεγγίζουν το νησί, για να μεταφέρουν τουρίστες είναι περίπου 80 ανά εβδομάδα, ενώ ποσοστό 30% των επισκεπτών επισκέπτεται τη Σκόπελο και την Αλόννησο.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή που έχει στην τουριστική κίνηση η Ολυμπιακή Αεροπορία, με τρεις καθημερινές πτήσεις από Αθήνα, με δυνατότητα μεταφοράς 78 επιβατών η καθεμιά, σε σχέση με μια πτήση και 37 επιβάτες που υπήρχαν προ διετίας). Χαρακτήρισε δε τις πτήσεις αυτές τονωτική ένεση για το νησί, καθώς μεταφέρουν κυρίως ξένους που φθάνουν στη Σκιάθο μέσω ανταποκρίσεων πτήσεων.

Και για το εσωτερικό τουρισμό όμως η σύνδεση αυτή συμβάλει στην τοπική οικονομία «διότι οι επιβάτες που πάνε με τις πτήσεις Ολυμπιακής και Aegean είναι υψηλού επιπέδου», σημείωσε ο δήμαρχος.
Για το λόγο αυτό, κατέληξε, γι’ αυτό επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που πρέπει να προσεχτεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.