210 μαθητές της Μαγνησίας αρίστευσαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Μαθηματικά + Παιχνίδι»

Ο διαγωνισμός αφορούσε τις Ε & Στ τάξεις του Δημοτικού

H επιτροπή Διαγωνισμών του Παραρτήματος του Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 18ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Μαθηματικά + Παιχνίδι» 2024, για τις τάξεις Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου. Σε αυτόν συμμετείχαν 1510 μαθητές/τριες από 70 Δημοτικά Σχολεία του Ν. Μαγνησίας και από αυτούς βραβεύονται 100 μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού και 110 μαθητές της Ε΄ Δημοτικού.

Οι επιτυχόντες:

Η τελετή απονομής των Αριστείων και Βραβείων των παραπάνω επιτυχόντων μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στα  19.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος (Ανθ. Γαζή-Κ. Καρτάλη).

Θα απονεμηθούν  επίσης 319 έπαινοι σε 144 μαθητές/τριες της ΣΤ΄ Δημοτικού και 175 μαθητές της Ε΄ Δημοτικού, οι οποίοι θα απονεμηθούν στα σχολεία τους.

12ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο

Παράλληλα, η Δ.Ε. του Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. Μαγνησίας διοργανώνει  το 12ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο από τη Δευτέρα 17 μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουνίου, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Μεταμορφώσεως-Γ. Δήμου) για μαθητές της Ε΄ &  ΣΤ΄ Δημοτικού.

Στο Θερινό Σχολείο, εκτός από τα μαθήματα Μαθηματικών θα υλοποιηθούν και παράλληλα εργαστήρια: α) Ρομποτικής, β) Αστρονομίας, γ) Σκάκι και δ) Μαθηματικών και Τέχνης. Επίσης θα λειτουργήσει και ένα τμήμα για μαθητές/τριες που έχουν αποφοιτήσει από την Α΄ Γυμνασίου, ως προετοιμασία για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Θαλής» της επόμενης σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο παρακαλούνται να εγγραφούν ηλεκτρονικά στην αίτηση Εδώ

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.