1543 μαθητές της Μαγνησίας στις πανελλαδικές- Από τις 8 Μαρτίου οι δηλώσεις συμμετοχής των αποφοίτων

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, πριν τα Χριστούγεννα κλήθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ τάξης των Λυκείων και των ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα. Στη Μαγνησία θα συμμετάσχουν από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 1543 μαθητές στις πανελλαδικές, ενώ από τις 8 έως και τις 19 Μαρτίου θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, διεκδικώντας την είσοδό τους στα ΑΕΙ και οι παλαιοί απόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Ειδικότερα, στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021 θα συμμετάσχουν 1146 μαθητές από τα ΓΕΛ της Μαγνησίας, οι οποίοι δήλωσαν και τα επιστημονικά πεδία που προέρχονται. Συγκεκριμένα, 353 μαθητές δήλωσαν πως θα εξεταστούν για το πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, 336 για το πεδίο της Οικονομίας και Πληροφορικής, 176 για τον τομέα Υγείας των Θετικών Σπουδών, 276 για τον τομέα Τεχνολογικών Επιστημών των Θετικών Σπουδών και πέντε μαθητές θα διαγωνιστούν για Μουσικά Τμήματα.

Σε ότι αφορά τα ΕΠΑΛ του νομού, εκεί οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στις επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις είναι 397 και κατανέμονται ανά ειδικότητα ως εξής:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Αισθητικής Τέχνης 19
Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων 29
Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων 16
Βοηθός Νοσηλευτή 31
Βοηθός Φαρμακείου 6
Βοηθός Φυσικοθεραπευτή 15
Γραφικών Τεχνών 14
Κομμωτικής Τέχνης 8
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού 15
Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού 17
Σχεδιασμού – Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων 2
Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου 2
Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής 9
Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού 3
Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής 46
Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ 24
Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων 14
Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών 2
Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου 0
Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών 7
Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών 7
Τεχνικός Οχημάτων 18
Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών 14
Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής 20
Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών 22
Υπάλληλος Εμπορίας και Διαφήμισης 9
Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων 28

 

Από τις 8 έως τις 19 Μαρτίου οι δηλώσεις συμμετοχής των παλαιών αποφοίτων

Ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής στις πανελλήνιες 2021, για τους παλαιούς αποφοίτους, όπως τονίζει σε σχετική εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία έως 19/3/2021.

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Στο ανωτέρω διάστημα δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση – Δήλωση συμμετοχής για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2021, να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους.

Η υποβολή των Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου έτους 2021 θα γίνει στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του αποφοίτου Λύκειο.