Απεργούν την Παρασκευή 12 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Μαγνησίας στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης. Όπως αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ η κυβέρνηση εμπαίζει χιλιάδες συμβασιούχους, εργαζόμενους σε Παιδικούς Σταθμούς και άλλες κοινωνικές δομές των Δήμων (200 μόνο στον Βόλο, περίπου 300 σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας). «Ο αγώνας των συμβασιούχων για αξιοπρέπεια και μονιμοποίηση είναι αγώνας όλων μας, μόνιμων και συμβασιούχων, αλλά και όλου του εργαζόμενου λαού που απαιτεί σύγχρονες και δωρεάν κοινωνικές δομές και υπηρεσίες στους Δήμους.
Στις 24 Απρίλη η μαζική συμμετοχή πάνω από 7000 εργαζομένων στους Δήμους στην μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει όπισθεν ολοταχώς στους σχεδιασμούς της να μπει ταφόπλακα στην μονιμοποίηση των συναδέλφων. Μετά από ένα μήνα που η κυβέρνηση σέρνει τα πόδια της, ο υπουργός Εσωτερικών έστειλε έγγραφο με το οποίο δεν δεσμεύεται για τίποτα. Ούτε για το ακριβές πλαίσιο της προκήρυξης, ούτε για τη μοριοδότηση, ούτε για τη διεύρυνση του άρθρου 138 ή την κατάργηση του άρθρου 730. Όλα παραμένουν σε εκκρεμότητα, με την αίρεση της συμφωνίας άλλων υπουργών και της κυβέρνησης συνολικά. Αν και ίσως…
Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα “θα δούμε” της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία τις τελευταίες μέρες κατέθεσε και την πρόταση της για την αναθεώρηση του Συντάγματος με την οποία καταργεί ουσιαστικά για όλους, μόνιμους και συμβασιούχους, τη μονιμότητα στο Δημόσιο, συνδέοντας την με το αποτέλεσμα της διαβόητης “αξιολόγησης”. Μια αρνητική “αξιολόγηση”, με όποια κριτήρια θα νομοθετεί η κάθε κυβέρνηση, θα μας οδηγεί στην απόλυση! Δεν έχουμε καμμία εμπιστοσύνη ότι αυτοί που σχεδιάζουν την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο θα νομοθετήσουν την μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους με προγράμματα ΕΣΠΑ.
Μόνο η δική μας αποφασιστική πίεση μπορεί να τους αναγκάσει να το κάνουν. Γι’ αυτό τώρα είναι η ώρα του αγώνα, η ώρα να δείξουμε ξανά την δύναμη μας, γιατί μόνο αυτήν καταλαβαίνει η κυβέρνηση.
Διεκδικούμε:
- Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις εργαζομένων στο ύψος των πραγματικών αναγκών για τη λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
- Κατάργηση της διάταξης Βορίδη και όλων των νόμων που απαγορεύουν τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
- Πλήρη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό, στο ύψος των πραγματικών αναγκών, για να μη μένει κανένα παιδί έξω τις δομές. Κατάργηση του καθεστώτος των voucher, της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικής λειτουργίας.
- Αναβάθμιση και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία, υπηρεσίες που δεν μπορούν να εξαρτώνται από “κουπόνια”. Ολόπλευρη στήριξη στις οικογένειές τους.
- Ειδική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του δικτύου δομών Προσχολικής Αγωγής και ΚΔΑΠ.
- Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Η προσπάθεια της κυβέρνησης για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο μέσα από την Συνταγματική αναθεώρηση δεν θα περάσει».
































