Α.Σ. Βόλου: Δωρεά ασθενοφόρου και μισθοδοσίας οδηγού για 1 χρόνο στο Κ.Υ. Βελεστίνου

Στα 1,5 εκ. € έκλεισαν τα κέρδη της ΕΒΟΛ θα συνεχίσει να βοηθάει αγρότες και κοινωνία

Τελετή παράδοσης του ασθενοφόρου, προσφορά της ΕΒΟΛ, στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, έγινε σήμερα το μεσημέρι στην τοπική γαλακτοβιομηχανία παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, του δημάρχου Βελεστίνου Δημήτρη Νασίκα, των διοικητών της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Νέστορα Αντωνίου και του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίου Δραμητινού, καθώς και δημοτικών συμβούλων, προσωπικού του Κέντρου Υγείας και εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου.

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ1ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΣτην τελετή, που τονίστηκε ότι πρόκειται για δωρεά υψίστης σημασίας από έναν Συνεταιρισμό πρότυπο παραγωγικότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς που, κόντρα στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, επιβιώνει και αυξάνει την παραγωγή, τον τζίρο και τα κέρδη του, ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νικήτας Πρίντζος, γνωστοποίησε απόφαση του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού να καταβάλει, αν βρεθεί φόρμουλα για να γίνει, τη μισθοδοσία του οδηγού, ώστε το ασθενοφόρο να μπορεί να κινείται πάντα στην περιοχή, για ένα χρόνο. Ακόμη, επισημάνθηκε ότι, με βάση τον ισολογισμό, η προηγούμενη χρονιά ήταν κερδοφόρα κατά 1,5 εκ. €, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η πολιτική της βοήθειας προς τους αγρότες και την τοπική κοινωνία.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας-Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Νεστ. Αντωνίου επικρότησαν το έργο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, των συνεταιριστών και του προέδρου της οργάνωσης Νικ. Πρίντζου.

Ο κ. Πρίντζος τόνισε ότι πρόκειται για δωρεά υψίστης σημασίας από έναν υγιή Συνεταιρισμό που, κόντρα στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, επιβιώνει και αυξάνει την παραγωγή, τον τζίρο και τα κέρδη του.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος αναφέρθηκε στην Οργάνωση που ιδρύθηκε το 1928, και το 1952 ίδρυσε την ΕΒΟΛ, που είναι μια υγιής Συνεταιριστική Οργάνωση στο διάβα της ιστορίας της.
Ο κ. Πρίντζος αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που περνά σήμερα η χώρα και την απελπισία που διακατέχει τον αγροτικό κόσμο, που δεν μπορεί να καλλιεργήσει και να παράξει, τη στιγμή που ο αγροτικός τομέας είναι από τους λίγους πυλώνες που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη στη χώρα.

«Η ΕΒΟΛ τα τελευταία 10 χρόνια, πάει από το καλό στο καλύτερο με αύξηση της παραγωγής, του τζίρου και των κερδών και βοηθάει τον αγροτικό κόσμο και το κοινωνικό σύνολο, δίνοντας το παράδειγμα ενός επιτυχημένου Συνεταιρισμού που δεν έχει οφειλές, διαθέτει κεφάλαια και απασχολεί 130 εργαζόμενους στη γαλακτοβιομηχανία, στους οποίους δεν έγιναν μειώσεις, αλλά δίνεται μπόνους κάθε χρονιά», δήλωσε ο κ. Πρίντζος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην κοινωνική συνεισφορά του Αγροτικού Συνεταιρισμού πέρυσι, που περιλαμβάνει υποτροφίες 400 € μηνιαίως σε 15 μαθητές της περιοχής και όχι μόνο, ελάφρυνση των αγροτών από τη δωρεάν σύνταξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ για τους αγρότες, από τη χορήγηση από 100.0000 € σε αγρότες και κτηνοτρόφους, μέσω αύξησης της τιμής, τη δωρεά ενός μηχανήματος λιθοτριψίας στο Νοσοκομείο, από τη δωρεά εξοπλισμού 40.000 € στην Αστυνομία, τη διανομή 2000 διατακτικών των 50 € σε οικονομικά αδύναμης οικογένειες και την προσφορά δύο καινούργιων ασθενοφόρων στο Κ.Υ. Βελεστίνου και στο Νοσοκομείο.
«Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν για να γλιτώσουμε φόρους, καθώς για 1 εκ. € δωρεές ο φόρος είναι μόλις 160.000 €, αλλά γιατί ρόλος των Συνεταιριστικών Οργανώσεων είναι να βοηθούν τους αγρότες και τις τοπικές κοινωνίες», ήταν η δήλωση του κ. Πρίντζου.

Στα 1,5 εκ. € τα κέρδη

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου και της ΕΒΟΛ αποκάλυψε ότι προ ημερών έκλεισε ο ισολογισμός του 2016 και σύμφωνα με τα στοιχεία, από 5 εκ. € τζίρο πριν 10 χρόνια, η ΕΒΟΛ έφτασε στα 17 εκ. €, από τα οποία ποσό 1,5 εκ. € είναι καθαρά κέρδη.

Ο Νικ. Πρίντζος δεσμεύτηκε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός θα συνεχίσει να προχωράει με τον τρόπο της συνεισφοράς και φέτος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι νιώθει πικρία που ορισμένοι λένε ότι κάνει δωρεές γιατί σκοπεύει να πολιτευτεί και να «αλιεύσει» ψήφους, το διέψευσε για άλλη μια φορά και δήλωσε ότι ο Α.Σ. Βόλου μπορεί και πρέπει να βοηθήσει τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ δήλωσε ότι σήμερα παραδίδεται το ένα ασθενοφόρο για το Κ.Υ. Βελεστίνου, διότι το δεύτερο αναμένεται να παραδοθεί σε 20 ημέρες και το Δ.Σ. θεώρησε ότι πρέπει να παραδοθεί αυτό και να ακολουθήσει η παράδοση του δεύτερου στο Νοσοκομείο προς το τέλος του μήνα.

Πληρώνει τη μισθοδοσία του οδηγού!
Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, επειδή υπάρχουν δυσκολίες να κινηθούν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, λόγω έλλειψης οδηγών, το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού έλαβε την απόφαση, αν βρεθεί φόρμουλα, να πληρώσει τη μισθοδοσία του οδηγού, ώστε το ασθενοφόρο να είναι έτοιμοι να κινηθεί όλο το 24ωρο, για να εξυπηρετήσει ανάγκες των κατοίκων της περιοχής που υπάγεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός.

Απαντώντας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ δήλωσε ότι αν και υπάρχει δυσκολία να βρεθεί τρόπος να γίνει αυτό και δεν μπορεί να γίνει αύξηση του προϋπολογισμού στο ανάλογο κονδύλι, θα συνεννοηθεί με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, για να εξετάσει αν μπορεί να βρεθεί φόρμουλα.

Για το δεύτερο ασθενοφόρο που θα δοθεί στο Νοσοκομείο, ο διοικητής της ΥΠΕ ανέφερε ότι επειδή το Νοσοκομείο δεν διαθέτει ασθενοφόρα και οδηγός, θα παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ, ενώ διαβεβαίωσε ότι επειδή τη δωρεά πρέπει να τη βλέπουν οι πολίτες, θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των κατοίκων της Μαγνησίας, όπως ζήτησε ο κ. Πρίντζος.

Παράδειγμα παραγωγικής ανασυγκρότησης

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είπε ότι όταν συχνά αναφέρεται στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, πάντα έχει παράδειγμα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και τον κ. Πρίντζο, ενώ εκτίμησε ότι μόνο έτσι μπορεί ν’ αλλάξει πορεία η Ελλάδα.

«Ο Συνεταιρισμός έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία στην κοινωνία και στον αγροτικό κόσμο και όσα δίνει του επιστρέφονται απλόχερα, κάτι που δείχνουν τα καλά οικονομικά αποτελέσματα», δήλωσε ο περιφερειάρχης, που για τον πρόεδρο και την Οργάνωση τόνισε ότι δίνουν προτεραιότητα στον άνθρωπο και όχι στα κέρδη.

Ο Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στη δύσκολη εποχή, με υπερφορολόγηση, ανεργία, όπου ανθεί το λαθρεμπόριο και τόνισε ότι στην Ευρώπη γίνεται αγώνας δρόμου μείωσης της φορολόγησης για προσέλκυση εταιριών από την Αγγλία μετά το Brexit. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, ώστε η Ελλάδα να σταθεροποιήσει την οικονομία της και να εκμεταλλευτεί το παραγωγικό δυναμικό της.

Ο ίδιος εξέφρασε την υπερηφάνεια του που ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου δίνει το παράδειγμα για μια άλλη πορεία της χώρας, τόνισε ότι εδώ χτυπάει η πραγματική ζωή και ζήτησε την προφύλαξή του για να πάει μπροστά.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη είπε ότι η επιτυχία αυτή δεν είναι τυχαία και συγκυριακή, καθώς ο κ. Πρίντζιος είναι άμεσος, επιτυχημένος, αποτελεσματικός, πρότυπο εργασιακής συνεργασίας και ανθρωπιάς.

Τέλος, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ευχαρίστησε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό για την πολύτιμη δωρεά και τη διαχρονική συνεισφορά στο Δήμο, τόσο με διατακτικές για άπορες οικογένειες, που παραδίδονται από το Δήμο, όσο και για την απόκτηση έκτασης στην είσοδο του Βελεστίνου, όπου στεγάζεται το αμαξοστάσιο. Ο ίδιος είπε ότι εντός των ημερών θα παραδοθεί στον κ. Πρίντζο πορτρέτο του Ρήγα Βελεστινλή, που ζητήθηκε να φιλοτεχνηθεί από καλλιτέχνη, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου.

Δίχτυ προστασίας

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστορας Αντωνίου τόνισε ότι αν και το Συνεταιριστικό Κίνημα βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση, υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα» που μπορούν να συνεργαστούν με τους θεσμικούς φορείς, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Πρόσθεσε δε ότι με τη συγκεκριμένη δωρεά, που ο ίδιος εκτιμά πάρα πολύ, η κοινωνία νιώθει ασφάλεια στη σημερινή δύσκολη εποχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.