Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ο ελληνικός λαός οφείλει να αντιληφθεί το φαινόμενο του ναζισμού»

Σε δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τα 75 χρόνια από το ολοκαύτωμα στη Δράκεια Πηλίου, αναφέρεται, «75 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις 17 Δεκέμβρη του 1943, όταν δυνάμεις των Ες-Ες εισέβαλλαν στη Δράκεια, αιχμαλώτισαν τους αμάχους και τους συγκέντρωσαν στο κεντρικό καφενείο του χωριού, όπου και τους εκτέλεσαν την επομένη, στις 18 Δεκέμβρη στο παρακείμενο ρέμα.
Την ημέρα εκείνη, γράφτηκε στην ιστορία μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες των ναζί, όταν το ρέμα βάφτηκε κόκκινο από το αίμα 118 ανδρών, ποτίζοντας άλλη μια φορά το χώμα της πατρίδας μας, δίνοντας το λόγο ανακήρυξης της Δράκειας σε «Μαρτυρικό Χωριό». Ήταν μια μέρα που οι ναζί έδειξαν για άλλη μια φορά το απάνθρωπο πρόσωπό τους ως αντίποινα για την επίθεση που είχαν δεχτεί από Έλληνες αντάρτες.
Κάθε 18 Δεκέμβρη αποδίδουμε φόρο τιμής στους ήρωες αυτούς και οφείλουμε να αντιστεκόμαστε στη λήθη. Η ιστορία, μας δίνει συνεχώς σημαντικά μαθήματα που δεν επιτρέπεται να λησμονούμε. Η θυσία αυτών των ανθρώπων πρέπει να παραμένει ζωντανή στη μνήμη μας, όχι μόνο σαν υπενθύμιση της ευγνωμοσύνης που τους οφείλουμε, αλλά και ως συνεχές ερέθισμα επαγρύπνησης, προκειμένου να μην βιώσουμε ξανά τη φρίκη του ναζισμού και του φασισμού.
Ο ελληνικός λαός οφείλει να αντιληφθεί στην πραγματική του διάσταση το φαινόμενο του ναζισμού που μόνο δεινά έφερε στο παρελθόν και να απομονώσει τους σύγχρονους υμνητές του, που επιχειρούν να σπείρουν τον φόβο και τον διχασμό με τα μισαλλόδοξα κηρύγματά τους, και οι οποίοι καλλιεργούν τα δεινά του μέλλοντος.
Ειδικά σήμερα, που οι νοσταλγοί του φασισμού – ναζισμού κάνουν απειλητικά την εμφάνιση τους όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη εκμεταλλευόμενοι την οικονομική και προσφυγική κρίση, η συγκρότηση προοδευτικού μετώπου πάνω στις αρχές της Δημοκρατίας, της ισότητας, της ισονομίας, της κοινωνικής Δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης κρίνεται επιτακτική περισσότερο από ποτέ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.