Αλ. Μεϊκόπουλος: «Εκτός ραντάρ Υπουργείου Υγείας παραμένει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς»

Την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης που συνεχίζει να παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς έφερε και πάλι στη Βουλή, σχεδόν ένα χρόνο μετά, με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας να γίνουν επιτέλους οι απαραίτητες ενέργειες επισκευής της στέγης του ΚΥ Ζαγοράς, αλλά και να να στελεχωθεί το ΚΥ με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό οδηγών ασθενοφόρων, ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας.
Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, το ΚΥ Ζαγοράς καλύπτει την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα των κατοίκων ολόκληρου του Ανατολικού Πηλίου, ωστόσο το κτίριο του βρίσκεται κυριολεκτικά υπό κατάρρευση με μεγάλα τμήματα της στέγης να έχουν καταρρεύσει εξαιτίας της εκτεταμένης υγρασίας και της μούχλας, ενώ πόρτες και παράθυρα παραμένουν χαλασμένα. Σύμφωνα με το Δήμαρχο αλλά και τον τοπικό τύπο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εκταμιεύσει σχετικό κονδύλι για τη επισκευή της στέγης του ΚΥ, ωστόσο πρόθεση του Υπουργείο είναι να πραγματοποιήσει το έργο ανακατασκευής της στέγης του ο Δήμος με την επίβλεψη της Περιφέρειας.
Το οξύμωρο είναι ότι ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα υποστελέχωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιβλέπων μηχανικός να αναλάβει την υλοποίηση του έργου επισκευής. «Το Υπουργείο Υγείας αρνείται πεισματικά εδώ και καιρό να δρομολογήσει την επισκευή του κτιρίου του ΚΥ Ζαγοράς, με αποτέλεσμα κάτοικοι και προσωπικό να βιώνουν πρωτόγονες καταστάσεις με εισροή νερών και κρύου από την σκεπή», σημείωσε ο Βουλευτής.
Εκτεταμένες, είναι σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και οι ελλείψεις σε προσωπικό στο ΚΥ. Συγκεκριμένα, πρόσφατα αποχώρησαν οι δύο μόνιμοι γιατροί του Κέντρου Υγείας και η μόνιμη παιδίατρος του ΚΥ έχει αποσπαστεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας παιδίατρος στο ΚΥ για να καλύπτει την περιοχή. Σημαντικό είναι το πρόβλημα υπάρχει και με το προσωπικό πληρώματος ασθενοφόρου που είναι μειωμένο, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι βάρδιες, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και στο νοσηλευτικό προσωπικό.
«Εν μέσω πανδημίας, με τις δημόσιες δομές υγείας να σηκώνουν το τεράστιο βάρος της υγειονομικής κάλυψης των πολιτών, το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς παραμένει «εκτός ραντάρ» του Υπουργείου με το προσωπικό και τους κατοίκους τις περιοχής να βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες και να βρίσκονται σε δικαιολογημένη ανησυχία», τόνισε ο Βουλευτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.