Αλ. Μεϊκόπουλος για νέα δικογραφία και ανασχηματισμό: «Δεν στεριώνει υπουργός στο Αγροτικής Ανάπτυξης»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με αφορμή τη νέα δικογραφία για τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις αλλά και τον σημερινό ανασχηματισμό, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν στεριώνει Υπουργός στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Βουλευτής ρίχνει τα βέλη του στον Πρωθυπουργό και τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να συνυπάρχει με σκάνδαλα, ενώ αφήνει αιχμές ότι έπεται και συνέχεια…

Η δήλωση του Βουλευτή

“Χρεοκοπήσαμε, περάσαμε μνημόνια, πληρώσαμε ως κοινωνία τεράστιο κόστος για να αφήσουμε πίσω μας τις πρακτικές που μας έφεραν εκεί και σήμερα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σφυροκοπά την κυβέρνηση με αλλεπάλληλες δικογραφίες για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις.

Σήμερα η κυβέρνηση έκανε ανασχηματισμό, όχι για να γίνει αποτελεσματικότερη, όχι για να δουλέψει καλύτερα, αλλά γιατί η νέα δικογραφία περιλαμβάνει ονόματα εν ενεργεία υπουργών και υφυπουργών και την εξαναγκάζει σε ένα ακόμα damage control.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλάζει ξανά χέρια συνεχίζοντας την παράδοση που καθιερώθηκε επί ημερών Μητσοτάκη να μην στεριώνει υπουργός, με αλλεπάλληλες αλλαγές και σκιές εμπλοκών, σε μια περίοδο που ο πρωτογενής τομέας καταρρέει και η κτηνοτροφία αποδεκατίζεται από ζωονόσους.
Ο Τσιάρας ελέγχεται. Ο Κέλλας καρατομήθηκε χωρίς, ωστόσο, να έχει συνδεθεί, μέχρι στιγμής, με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν ήταν αποτελεσματικός ή απομακρύνθηκε «προληπτικά»;

Ο Πρωθυπουργός θα μας πει για άλλη μια φορά ότι δεν γνώριζε για την έκταση του σκανδάλου που κατέστησε τον ΟΠΕΚΕΠΕ «βυσματωμένο» για πάσης φύσεως ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις δικών του πολιτικών προσώπων, στελεχών και ψηφοφόρων, την δική του περίοδο διακυβέρνησης; Ή θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να στηρίζεται σε υπόδικους και υπό διερεύνηση βουλευτές;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να συνυπάρχει με σκάνδαλα ενσωματώνοντάς τα σε έναν μηχανισμό που της επιτρέπει να αναπαράγει τον εαυτό της στην εξουσία και να «βάφει γαλάζιες» ολόκληρες εκλογικές περιφέρειες.
Και έπεται συνέχεια…”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.