Αλ.Μεϊκόπουλος:«Ντροπή η δήλωση του υπ.Βουλευτή της ΝΔ για διαλογή καρκινοπαθών»

Ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός σε συνέντευξή του πρότεινε τη διαλογή ασθενών, συγκεκριμένα καρκινοπαθών, στη λογική της αναλογίας «κόστους – οφέλους» για την αποσυμφόρηση και τη μείωση των εξόδων στα νοσοκομεία, αναφέρει ο Αλ. Μεϊκόπουλος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.
Όπως τονίζει, «με άλλα λόγια, είπε ότι δε συμφέρει η περίθαλψη των καρκινοπαθών τελικού σταδίου και ότι πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή στη μάχη που δίνουν για τη ζωή.
Την πρόταση αυτή, που χαρακτήρισε μάλιστα ανθρώπινη, υποστήριξε με σαφήνεια και παρρησία, χωρίς να αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ή άλλων αναγνώσεων, συνεπώς η προσπάθειά του να ανακαλέσει και να εξηγήσει τα ανεξήγητα είναι άτοπη.

Ίσως είναι η έπαρση των στελεχών της ΝΔ, ίσως η υπερβολική σιγουριά για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών που οδηγεί ολοένα και περισσότερους να προβαίνουν σε δηλώσεις που, όπως φαίνεται, περιέχουν δόσεις αλήθειας για το τι μέλλει γενέσθαι, και που σκοπίμως παραλείπονται από τα προεκλογικά τους σποτ.

Επειδή ο ιερή μάχη των καρκινοπαθών για τη ζωή δεν είναι «φύρα» και δεν έχει κανείς δικαίωμα να τραβήξει καμία γραμμή, ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνησή του έκανε πράξη τη δωρεάν πρόσβαση όλων των καρκινοπαθών – και των ανασφάλιστων – στη θεραπευτική φροντίδα και στα καινοτόμα φάρμακα υψηλού κόστους.

Η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια δεν υπόκεινται σε συναρτήσεις κόστους – οφέλους, και η φροντίδα των συνανθρώπων μας δεν είναι σίγουρα αυτή που εκτροχιάζει τα δημόσια οικονομικά της χώρας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.