Αλ.Μεϊκόπουλος: Οξύ το κτιριακό πρόβλημα των σχολικών μονάδων

Σχολιάζει ο Βουλευτής Μαγνησίας, με αφορμή την κατάρρευση τμήματος οροφής στο σχολείο του Βόλου

Τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της κυβέρνησης η οποία χρηματοδοτεί κάθε είδους έργο, εκτός από την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και την αναβάθμιση των υφιστάμενων, σχολιάζει ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με αφορμή το περιστατικό κατάρρευσης τμήματος οροφής που σημειώθηκε σήμερα σε δημοτικό σχολείο του Βόλου.
Όπως αναφέρει ο Βουλευτής:
Βλέπω στον τοπικό τύπο τον τελευταίο καιρό βροχή δελτίων τύπου από Υπουργούς της Κυβέρνησης που ανακοινώνουν χρηματοδοτήσεις, έκτακτες και μη, εκατομμυρίων ευρώ σε Δήμους της Μαγνησίας για έργα πρόληψης, αποκαταστάσεις, επιδιορθώσεις, βελτιώσεις σε υποδομές και δίκτυα από φυσικές καταστροφές προηγούμενων ετών.
Θα περίμενε κανείς ότι, αν αθροίσουμε τα ποσά που μέσω επίσημων ανακοινώσεων έχουν μέχρι σήμερα δαπανηθεί, να έχει γίνει ολικό λίφτινγκ στο σύνολο των υποδομών και των κτιριακών εγκαταστάσεων για τους Δήμους του Ν. Μαγνησίας.
1.000.000 ευρώ πριν 2 μήνες, 1.500.000 ευρώ πριν από ένα εξάμηνο, 2.500.000 ευρώ πριν από ένα χρόνο, 250.000 ευρώ πριν μια εβδομάδα, 550.000 ευρώ πριν 5 μέρες κ.ο.κ.
Κι όμως σήμερα στην καρδιά του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου κατέρρευσε τμήμα της οροφής σε δημοτικό σχολείο κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Καλές και χρήσιμες οι αναπλάσεις πλατειών, όμως προέχει η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα όταν η Πολιτεία γνωρίζει πως πολλά σχολικά κτίρια είναι προβληματικά εώς ακατάλληλα για χρήση.
Δεν είδαμε ένα έκτακτο πρόγραμμα επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών των Δήμων της Μαγνησίας, ώστε να μπορούν επιδιορθώνουν και να συντηρούν τις σχολικές μονάδες.
Κ. Βορίδη, Τριαντόπουλε, Πέτσα, Σταυριανουδάκη (γενικός γραμματέας Εσωτερικών), Σκάλκο (γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων), εδώ και ένα χρόνο η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών σας έχει γνωστοποιήσει με επιστολές το οξύ κτιριακό πρόβλημα των σχολικών μονάδων, ζητώντας να αυξηθεί η χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές των Δήμων για να πράξουν τα αυτονόητα.
Σήμερα κατέρρευσε οροφή σε σχολική μονάδα, ευτυχώς χωρίς θύματα, αύριο μπορεί να συμβεί κάτι πιο σοβαρό. Ελπίζω κι εύχομαι να μην χρειαστεί να ακούσουμε πάλι για διαχρονικότητα των ευθυνών ή “δεν γνώριζα”..

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.