Αλμυρός: Κοντά στην υλοποίηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εμπόρων Κώστα Πανταζώνα που μίλησε στο «Ράδιο-Ένα»

Κοντά στην υλοποίηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου βρίσκεται η αγορά του Αλμυρού, που θα δώσει μια νότα αισιοδοξίας, σε ένα εμπορικό περιβάλλον που είναι στα χειρότερά του, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα και η επιδότηση των αγροτών που αναμένεται τις επόμενες μέρες, θα επιστραφεί … στο κράτος, διότι οι περισσότεροι λογαριασμοί είναι κατασχεμένοι…
Ο Κώστας Πανταζώνας πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Αλμυρού μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και αναφέρθηκε στο Open Mall, στην εικόνα της αγοράς της πόλης, αλλά και στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.

«Θα δημιουργηθεί μια ενιαία εικόνα στην αγορά»

Όπως είπε, το πρόγραμμα Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, το πήρε με μεγάλη σοβαρότητα και σεβασμό ο Δήμος Αλμυρού, γιατί λύνει ένα πρόβλημα που δημιούργησε η βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και δεν είχαν ενταχθεί όλοι οι δρόμοι της αγοράς του Αλμυρού στο πρόγραμμα.
«Έρχεται τώρα το πρόγραμμα Open Mall, μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί μια ενιαία εικόνα στην αγορά του Αλμυρού. Ο Σύλλογος ενημέρωσε τα μέλη του, παρουσία του δημάρχου Αλμυρού, του προέδρου του Επιμελητηρίου, καθώς και των μελετητών», δήλωσε ο κ. Πανταζώνας, που πρόσθεσε ότι ήταν μια αισιόδοξη βραδιά, με συμμετοχή 48 εμπόρων, από τους 97 που διατηρούν επιχειρήσεις στους δρόμους που θα «πιάσει» το πρόγραμμα.

Άλλες δέκα αιτήσεις

Μέχρι σήμερα υπάρχουν 45 αιτήσεις επαγγελματιών και απαιτούνται άλλες 10 περίπου, ώστε να κατατεθεί η πρόταση, ανέφερε ο πρόεδρος που εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των αιτήσεων, μέχρι τις 5 Νοεμβρίου που λήγει η προθεσμία, αν δεν δοθεί παράταση.
Ο έμπορος είπε ότι με τις κινήσεις που θα γίνουν μέσω του προγράμματος αναβαθμίζονται υποβαθμισμένα σημεία της αγοράς που επλήγησαν από την κρίση και θα γίνουν πιο ελκυστικά για τον καταναλωτή (με ενιαία εικόνα), ενώ τόνισε ότι και οι επαγγελματίες πρέπει να καταλάβουν ότι τα μαγαζιά τους ανήκουν στο κομμάτι της αγοράς του Αλμυρού και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι δωρεάν.

Δεν πάνε καλά τα πράγματα

Για την αγορά του Αλμυρού, τα πράγματα δεν πάνε καλά, τόνισε ο κ. Πανταζώνας, οι επαγγελματίες περιμένουν, εντός των ημερών, να δοθούν οι επιδοτήσεις στους αγρότες, ωστόσο, οι περισσότεροι λογαριασμοί των αγροτών είναι κατασχεμένοι και με το που θα μπουν τα χρήματα, θα «φύγουν» για το κράτος ξανά και δεν θα περισσέψουν για να πληρώσουν υποχρεώσεις και να κινηθεί η αγορά.
Ο πρόεδρος των εμπόρων, είπε ότι δεν υπάρχει κατανάλωση, λόγω έλλειψης ρευστού, ο κόσμος δεν έχει εισόδημα και αγοραστική δύναμη, ενώ το εμπόριο είναι στα χειρότερά του. Ο Κ. Πανταζώνας, είπε ότι οι επαγγελματίες περιμένουν μια πολιτική που θα φέρει ανάπτυξη «ώστε να μη μένουμε στα επιδόματα και στη μιζέρια που διαχειριζόμαστε».
Αναφορικά με το δεκαήμερο εκπτώσεων που ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου, ο πρόεδρος των εμπόρων, είπε ότι αυτές οι τεχνικές με τα δεκαήμερα εκπτώσεων έχουν δείξει ότι δεν δούλεψαν. Όπως δήλωσε, οι επίσημες εκπτώσεις δεν πάνε καλά, γιατί σημείο αναφοράς, είναι το εισόδημα του καταναλωτή, που δεν υπάρχει, ενώ τόνισε ότι δεν περιμένουν πολλά πράγματα από ένα… 10ήμερο εκπτώσεων.

Υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης

Όσον αφορά στις δυνατότητες της περιοχής, ο Κώστας Πανταζώνας τόνισε ότι ο Αλμυρός έχει τη δυνατότητα να κάνει μια μικροοικονομία πολύ ισχυρή.
Όπως είπε, με την ύδρευση της περιοχής Σούρπης από το φράγμα Μαυρομμάτι, θα καταστούν ανενεργές εκατοντάδες γεωτρήσεις, τις οποίες ο Δήμος θα μπορούσε να αλλάξει χρήση και από υδρευτικές να τις κάνει αρδευτικές, ώστε τα 700.000 ελαιόδενδρα της περιοχής να γίνουν ποτιστικά, ώστε να αναβαθμιστεί ο πράσινος «χρυσός» που είναι η ελιά. Για το μεγάλο παραλιακό μέτωπο, τόνισε ότι μπορούν να αναπτυχθούν πάνω από 1.000 ξαπλώστρες με καντίνες και μπαρ, ώστε να εξελιχθεί το επιχειρείν.
Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική τη ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού, της οποίας το ΓΠΣ ψηφίστηκε και θα μπορούσε να αποτελέσει ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για το επιχειρείν, ώστε να γίνει προσέλκυση νέων επιχειρήσεων, που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίες και παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ωρίμασε η επένδυση στις Νηές

Για την επένδυση στις Νηές τόνισε ότι έχει ωριμάσει και πρέπει να ξεμπλέξει από τη γραφειοκρατία που την έχουν μπλέκει κάποιοι και να ξεκινήσει, ώστε να παρασύρει ανοδικά την περιοχή και το αεροδρόμιο. Σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη, μέσω των Συνεταιρισμών Σούρπης και Πτελεού, τόνισε ότι μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο, στον τομέα της μεταποίησης και συσκευασίας προϊόντων ελιάς, που θα εξάγονται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.