Αλμυρός: Ταυτοποιήθηκε ο έκτος της μεγάλης κλοπής σε κοσμηματοπωλείο

Έκλεισε σήμερα για την Αστυνομία, η υπόθεση της εξιχνίασης της μεγάλης κλοπής σε κοσμηματοπωλείο στον Αλμυρό, μετά την ταυτοποίηση και του έκτου δράστη, που είναι ρομ κάτοικος Ζεφυρίου Αττικής. Η κλοπή είχε γίνει ξημερώματα στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 και οι έξι δράστες εκτιμάται τι έφυγαν με ρολόγια και κοσμήματα άνω των 500.000 €.

Μετά την ταυτοποίηση πέντε δραστών, σήμερα ταυτοποιήθηκε και ο έκτος δράστης, που είναι ρομ, ηλικίας 26 χρονών, κάτοικος Ζεφυρίου Αττικής. Στις 9 Οκτωβρίου 2018, είχαν ταυτοποιηθεί δύο από τους δράστες, ηλικίας 31 και 25 ετών, ρομά από το Ζεφύρι Αττικής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Στις 17 Οκτωβρίου 2018, με νέα ανακοίνωση της Αστυνομίας, είχε ανακοινωθεί η ταυτοποίηση ακόμη ενός δράστη της κλοπής, ενός 28χρονου επίσης αθίγγανου από το Ζεφύρι Αττικής.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2019 είχαν ταυτοποιηθεί άλλοι δύο δράστες επίσης, αθίγγανοι από το Ζεφύρι Αττικής ηλικίας 25 και 22 ετών, με τον τελευταίο να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, για μεγάλες περιπτώσεις κλοπών, όπως και οι συνεργοί τους.

Είχαν σηκώσει το χρηματοκιβώτιο
Η διάρρηξη είχε γίνει ξημερώματα της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου 2018, όταν οι δράστες, έσπασαν με βαριοπούλα την κεντρική είσοδο του καταστήματος που βρίσκεται κοντά στην πλατεία και στο Ταχυδρομείο Αλμυρού και έκλεψαν κοσμήματα και τιμαλφή που υπήρχαν, αφήνοντας μόνο δύο ρολόγια, με τη “λεία” τους να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 500.000 €.

Οι έξι δράστες “σήκωσαν” μέχρι και το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε, ενώ φάνηκαν να μην επηρεάζονται από τον συναγερμό που χτυπούσε. Το αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν, ήταν μαύρο Volkswagen Golf και είχε εντοπιστεί την ίδια ημέρα σε παράδρομο στο Κρόκιο.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον Ανακριτή Αθηνών για να για να ενδώσει ένταλμα σύλληψης και του έκτου δράστη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.