Αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών ζητά η «Εν Δράσει»

Επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας απέστειλε η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», με την οποία εκφράζει αγωνία και ζητά πληροφόρηση για την πορεία αναστήλωσης του μοναδικού αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών, για το οποίο η εθελοντική ομάδα, μέσα από υλοποίηση δύο Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, συνέβαλε τα μέγιστα, για την πλήρη αποκάλυψη του υπέροχου αυτού οστράκου, στο τέλος του έτους 2013, θαμμένου επί αιώνες στην πλαγιά ενός λόφου.

«Τον Μάρτιο του 2016 στο Μέγαρο Μουσικής από το ΔΙΑΖΩΜΑ, τον κ. Στ. Μπένο και την Επιστημονική του Ομάδα, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, έγινε η παρουσίαση της ολοκληρωμένης μελέτης αναστήλωσης του, όπου δόθηκε από τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η υπόσχεση για την άμεση αναστήλωση του, από Ευρωπαϊκούς πόρους», αναφέρει η «Εν Δράσει».

Δεδομένου ότι στη Θεσσαλία υπάρχουν μόνο δύο αρχαία θέατρα, η κατάσταση των οποίων επιτρέπει την αναστήλωση τους (θέατρο Λάρισας του οποίου η αναστήλωση προχωρά και των Φθιωτίδων Θηβών), η «Εν Δράσει» ζητά την άμεση ένταξη της ολοκληρωμένης μελέτης αναστήλωσης του, στο πρόγραμμα, καθότι αυτό είναι ένα έργο που θα δώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία, στο πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν, της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και της χώρας μας.

Ακόμη ζητά από το «Διάζωμα», τους Δήμους Βόλου, Αλμυρού και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, να μεγιστοποιήσουν την πίεση προς τους αρμόδιους φορείς, για το ξεκίνημα της αναστήλωσης του, ώστε, στο τέλος να ξανακούσουμε όλοι μας στον ιερό αυτό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου των Φθιωτίδων Θηβών, την ελληνίδα φωνή, όπως αναφέρεται στην επιστολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.